Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megkezdődött az elkerülő építése a Tóth malom utca folytatásaként

A Tóth malom utca hiányzó szakaszának megépítésével szeptembertől jelentősen csökkenhet az autósforgalom többek között a Kaszap és a Tóalj utcákban. Azoknak, akik a hódtói, újvárosi és susáni városrészekben laknak, nem kell majd a belvároson keresztül közlekedni Szeged irányába, az elkerülőn gyorsabban juthatnak ki a 47-es útra. A beruházás kivitelezése 100 millió forintos önkormányzati forrásból már megkezdődött.

,,Teljes talajstabilizálás réteget fog kapni, megerősítjük az altalajt és arra fog kerülni az útpálya szerkezete majd” – vázolta Farkas Andrea, az önkormányzat városüzemeltetési csoportjának vezetője. Több, mint 4 ezer mindennapi közlekedését könnyíti majd meg a Tóth malom utca folytatásának megépítése szeptembertől. Az önkormányzat tervei szerint ugyanis akkorra készül el a szegedi út végéről hiányzó szakasz. Az 5 méter széles és 355 méter hosszú út elkerülőként jelentős forgalmi terhet vesz majd le Hódmezővásárhely belvárosáról.

,,Ez az út, ha megépül teljes egészében, – illetve már most is az első szakasz megépülése után, – leveszi a forgalmat, az átmenő forgalmat a Kaszap utcáról, Tóalj utcáról és a jelentős átmenő forgalom itt fog bonyolódni susáni városrész, illetve Szeged közötti szakaszon”

– fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Farkas Andrea.

A beruházás első üteme idén 100 millió forint, önkormányzati forrásból valósul meg. A második és harmadik szakaszban kerékpárút, közvilágítás és a Széchenyi térig a jelenlegi út szélesítése is megtörténik, előbbi már a tervezésnél tart.

,,Az első ütemben megvalósul a nepomuki körforgalomtól a szennyvíztisztító bekötőútjáig egy 5 méter széles út. Most folynak a közbeszerzési eljárások, hogy induljon el mellette kerékpárút építése, valamint továbbiakban folytatódni fog egészen a Széchenyi térig az út megújítása, szélesítéssel és kerékpárút építéssel”

– tette hozzá a csoportvezető.

Szeptembertől tehát nem kell majd a Tóalj és a Kaszap utca felé kerülni azoknak, akik Újváros, vagy éppen Hódtó felől közlekednének Szegedre. Az önkormányzat tervei szerint a forgalom és a légszennyezés is csökken majd a városközpontban, az új elkerülő átadása után.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!