Szijjártó Kínából jelentkezett, jön még két ázsiai beruházás hazánkba

Két újabb kínai vállalati beruházásról született megállapodás összesen 35 milliárd forint értékben, és a kormány célja, hogy továbbra is Magyarország legyen a kínai cégek első számú beruházási célpontja a térségben – jelentette be Szijjártó Péter kedden a kínai Tiencsinben.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy az egyik cég 28 milliárd forintos beruházás keretében csomagolótermékeket készít majd Kelet-Magyarországon a legnagyobb európai italgyártók számára és körülbelül ötszáz új munkahelyet hoznak létre. A másik vállalat 7 milliárd forintos értékben üzemet létesít Nyugat-Magyarországon, ahol gépjárművek belső elemeit fogják gyártani a BMW Debrecenben készülő, teljesen elektromos platformra épülő autói számára. Ennek nyomán mintegy kétszáz új munkahely jön létre.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kínai vállalatok beruházásai nagy szerepet játszottak abban, hogy a magyar gazdaság az elmúlt időszakban is növekedési pályán tudott maradni. Szerinte a kínai vállalatok ,,elégedettek a magyarországi működési és beruházási körülményeikkel, örülnek annak, hogy Európa legalacsonyabb adóit fizetik”.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!