Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gulyás szerint Lázár autentikus volt, amikor a vásárhelyi állami forrásokról és a polgármesterről beszélt

Ha van Hódmezővásárhelyen autentikus személy, akkor az a nagyon nagy többséggel megválasztott országgyűlési képviselő. A kormánynak nincs hivatalos álláspontja az önkormányzati választásokról – így reagált a mai kormányinfón Gulyás Gergely, amikor a HVG újságírója Lázár múlt heti kijelentéséről kérdezte.

Mint azt megírtuk, Lázár János egy rádióinterjúban arról beszélt, ,,,hogyha Márki-Zay lesz Hódmezővásárhely polgármestere [jövőre is], akkor ez a kormány semmilyen formában nem fog együttműködni a város polgármesterével és Hódmezővásárhellyel”. Erre reagálva Márki-Zay Péter kijelentette: Lázárnak azonnal le kell mondani, ilyen politikus, aki ilyen zsaroló kijelentést tesz és közösséget fenyeget meg, nem maradhat a helyén.

Az ügy ma tovább folytatódott. Arra az újságírói kérdésre, hogy erre számítson-e minden ellenzéki település a kormánytól és ez egy fenyegetés volt-e, a miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: a fenyegetések ügyében Márki-Zay Pétertől ,,nagyon le vagyunk maradva” és ez egy autentikus megszólalás volt Lázártól, ,,nem akarom kommentálni”. Gulyás szerint a törvény által előírt juttatásokat megkapják az önkormányzatok, de az, hogy egy polgármesterrel való együttműködésre mennyi hajlandóság van, az változó. Márki-Zay Péter azok közé tartozik, akinek rendkívül szerény a hajlandósága – vélekedett Gulyás Gergely.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!