Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kolimpiai küldetésben jártak a Cseresnyés kollégistái

Idén már XIII. alkalommal rendezték meg Szekszárdon a hét végén az Arany János Programos diákok KOLIMPIA sportrendezvényét, melyen a vásárhelyi Cseresnyés kollégium csapata is részt vett.

A verseny helyszíne idén került át Szekszárdra, tizenkét éven át hagyományosan Kiskunfélegyháza volt a házigazda, 2023-tól a rendezést az I. Béla Gimnázium és Kollégium vállalta. Az ország minden területéről (Baktalórántháza, Hajdúböszörmény, Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Törökszentmiklós, Pécs, Püspökladány, Salgótarján, Szekszárd, Vásárosnamény), 10 intézményből érkeztek csapatok. Kolimpia lévén a csapatok több sportágban nevezhettek.

A HSZC Cseresnyés Kollégium tanulói fiú és lány kispályás fociban-asztaliteniszben, és két váltó versenyben (4×400 m-es futás, katonai akadálypálya) versenyeztek.

A pénteki megnyitó után azonnal kezdődtek a küzdelmek asztaliteniszben és streetballban. Diákjaink sokáig eredményesen és sikeresen versenyeztek ping-pongban, de sajnos a fiúk az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek, így nem tudtak a döntőben játszani. Fejes Viktória viszont bejutott a csoportból a döntőbe, ahol sikeresen megszerezte a harmadik helyet. A szombat a váltófutásról és a fiú-lány fociról szólt. Reggel a 4×400-as váltófutással kezdtünk, amelyben intézményünket Horváth Vanda, Madari István, Rumi István és Sánta Henrietta képviselte. Váltócsapatunk hatalmas küzdelem után elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot, így megnyertük az első aranyérmünket.

A váltók után azonnal kezdődtek a kispályás labdarúgó mérkőzések. A mérkőzések alatt nagyon fegyelmezett és taktikus játékkal a lányok a második helyet szerezték meg, Komlósi Anna a legjobb játékos címet is hazahozhatta. A fiúknak a negyedik helyezést sikerült elérniük, miután a 3. helyért zajló helyosztó mérkőzésen döntetlen után az ellenfél eggyel több büntetőt lőtt be.

Vasárnap reggel 8-kor kezdődött a katonai akadálypálya ismertetése, amiben szerepelt egy sebesültnek titulált bábú menekítése akadályokon (még vizesárkon is) keresztül, valamint kúszás-mászás, kötéllétra, gránátdobás, egyensúlyozó feladatok, kötélhágcsó, traktorgumi vontatás, és ráadásként menetfelszerelésben húzódzkodással csökkenthette a teljesített időt. Bár második csapatként indult egységünk (Madari István, Polgár László, Rumi István és Sánta Henrietta), már ekkor érződött, hogy nagy eséllyel pályázhatunk a dobogó valamelyik fokára, mert katonai csapatunk mozgását és teljesített idejét látva nagyon gyorsnak érződött.

Összesítve a három nap versengése alatt két I., egy II., és egy III. helyezést értünk el. Annak ellenére, hogy intézményünk csak a versenyszámok felén indult, sikerült megszereztük összesítésben a III. helyezést, ami a Cserkó csapat felkészülésének és a versenyzéshez való hozzáállásának dicsérete. Az esti programokat kollégistáink csapategységben biliárdozással, csocsózással, táncolással, közös városnéző sétákkal töltötték. A három nap alatt jó volt látni, ahogy csapatunk diákjai szívből szurkoltak egymásért, valamint folyamatosan keresték egymás társaságát.

Mindenki jó emlékekkel tért haza, már a visszaúton tervezték a jövő évi csapatösszeállítást – írta portálunknak küldött levelében Kiss Pál AJKP programvezető és Kovács József nevelőtanár.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!