Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hatmillióból folytatódik a kőfal felújítása

Két éve a Hősök terénél végezték el a munkát, most a Rotary sétánynál folytatják a városvédő kőfal helyreállítását.

Foghíjas felsőrész, az idő miatt eltűnt fugázás, kihajtott növények és megsérült tartópillérek jellemzik a vásárhelyi városvédő kőfal a Rotary sétánynál lévő részét. Már nem sokáig, hiszen jelenleg is zajlanak a helyreállítási munkálatok.

– A Hősök terétől a Kaszap utcáig tartó szakaszt újítják fel, mely része a Rotary sétány tisztítása, azoknak a zöld növényeknek, ágaknak az eltávolítása a kőfalról, melyen rongálják az állapotát és azoknak a tartópilléreknek a javítása is, melyek az idő múlása miatt rossz állapotba kerültek – mondta Nacsa Zsolt projektmenedzser.

A körülbelül háromszáz méteres szakasz javítása, helyreállítása minden egyes lépéséről egyeztettek az örökségvédelmi hatósággal.

– Ugyanaz a vállalkozó nyerte el a munkát, aki a Hősök terénél is dolgozott. A felhasznált tégla- és keverőanyagok, felülettisztító vegyszerek is az örökségvédelemmel egyeztetettek– tette hozzá.

A felhasznált vegyszer miatt – ha marad a mostani napsütéses időjárás – csak rövid ideig lesz majd szürke a fal.

A felújítás jelenlegi szakasza május végén kezdődött, s a kivitelezőnek 60 napja van, hogy azt be is fejezze. A bruttó 6 milliós költséget a város állja.

A város hosszútávú terve, hogy a kőfalat teljes hosszában felújítsa.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!