Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szilveszterkor zuhant aknába a láncfűrésztolvaj

A tolvaj nem tudott kimászni a három méter mély aknából, s hiába kiáltozott segítségért, csak másnap hallották meg.

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kecskeméti ingatlanból ellopott láncfűrésszel együtt a szomszédos építkezésen lévő három méter mély aknába zuhant.

A vádirat szerint a tatárszentgyörgyi férfi – az ügy vádlottja – 2022. december 31-én bemászott a kerítésen át egy Kecskemét belvárosában lévő ingatlan udvarára. A férfi az udvaron lévő garázsból magához vette a sértett gazdasági társaság tulajdonát képező, 40.000 forint értékű láncfűrészt, majd azzal együtt távozott az ingatlanból.

Mivel a vádlott a láncfűrésszel együtt nem tudott azon a kerítésen kimászni ahol bejutott, így az ingatlant végül a szomszédos – építés alatt álló – ház irányába lévő kerítésen át hagyta el. Az építési területen azonban a fűrésszel együtt egy három méter mély aknába esett.

A férfi nem tudott kimászni az aknából, segélykiáltását csak másnap hallották meg. A vádlottat végül a tűzoltók és a mentők mentették ki. A lopott láncfűrészt is sértetlenül kiemelték az aknából és a sértett társaság képviselőjének visszaadták, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség a férfit lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!