Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyöngyösi Ferenc: a választás közeledtével egyre több politikai támadásra kell számítani

A Béketelepi lakosoknak tartott a Csúcsi Olvasókörben tegnap délután Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, képviselő. A képviselt terület és a város friss híreit osztotta meg az érdeklődőkkel.

A legnagyobb felháborodást két téma váltotta ki, mindkettő erős politikai színezetű.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy A Dobó-Bibó-Janáky körzetben elloptak egy, az Alföldvíz tulajdonában lévő szivattyút. Ennek kiváltására a szolgáltató egy szippantós autót vetett be, ám ennek költségeit kiszámlázta az önkormányzati cégnek. Egy ott dolgozó kolléga, a vezetés tudta nélkül továbbszámlázta az érintett lakosoknak, ezért háztartásonként 55 ezer forinttal megemelkedett e befizetnivalójuk. Természetesen – mivel nem ők a hibásak – a már befizetett összegeket jóváírják, a ki nem fizetett számlákat pedig stornózzák. Ezt az alpolgármester Márki-Zay Péter polgármesterrel együtt személyesen közölte minden érintett lakóval, és egyben bocsánatot is kértek az okozott kellemetlenségért.  Az alpolgármester azt ígérte, hogy a szolgáltatóval is tisztázni fogják a helyzetet.

Gyöngyösi szerint ez a történet egyértelműen politikai színezetű, és sajnos a sok jól dolgozó hivatali kollégára is rossz fényt vet.

A másik közfelháborodást keltő ügy az az eset, amit Angyal Zsolt jegyző is kivizsgált. Alaptalanul vádolták meg Fejes Péter képviselőt. „Számomra felháborító, hogy az általam munkája miatt nagyra becsült Bálint Gabriella egy kamuoldal posztja alapján behozta ezt a témát a közgyűlésre, úgy, hogy senkit meg nem kérdezett, pedig megtehette volna. A volt jegyző a feljegyzését a fióknak írta, a felek megkérdezése nélkül. Ha valóban történt volna bármi, neki ki kellett volna vizsgálnia. De nyilvánvaló, hogy semmi nem történt, ezt az Angyal Zsolt által végrehajtott jegyzői vizsgálat is bebizonyította„– mondta az alpolgármester.

Gyöngyösi úgy fogalmazott, hogy a választás közeledtével egyre több politikai támadásra lehet számítani.

A képviselő beszámolt a kerület híreiről. Elmondta, hogy a Búza utca felújítása csúszik a vállalkozó hibájából, mert a május végére tervezett hat utca felújításával ugyanis nem sikerült a tervezett tempóban haladni. Most június 15-i határidővel kell befejeznie, és természetesen vállalnia a szerződésében foglalt kötbér megtérítését. Gyöngyösi emlékeztette a lakosokat, hogy nemrégiben éppen egy ilyen csúszás miatt sikerült az Arany utcát ellátni új fedőréteggel.

Elhangzott az is, hogy a kátyúzás a városban a terveknek megfelelően halad, most éppen a Hódtóban és az Ipari parkban történnek útjavítások, záros határidőn belül a Béketelepet is sorra kerítik.

A fórumot a Csúcsi Olvasókörben tartották

Gyöngyösi Ferenc beszámolt a képviselői keretének felhasználásáról is, tavaly a Csúcsi Olvasókör mellékhelységeinek felújítására szánta az összeget, ezekkel a munkálatokkal lassabban halad az önkormányzat cége, mint szeretné, de amennyiben szükséges, külsős céget fog behívni a felújítás elvégzéséhez. Az idei költségkeretét Az olvasókör klimatizálásának megoldására fordítja majd, a tervek szerint két klímát is felszerelnek majd. Az önkormányzat minden évben támogatja a civil szervezeteket, és a Csúcsi Olvasókört két civil szervezet is használja rendszerese. Az össztaglétszámuk meghaladja a 200 főt. Idén mindkét szervezet az olvasókör épületének fenntartására illetve kényelmesebbé tételére pályázott, ám csak a fenntartást támogatta a testület.  Ezért ajánlotta fel a képviselő az idei keretét erre a célra.

Az alpolgármester elmondta azt is, hogy a térinformatikaialkalmazás, a QTA segítségével szervezettebb a zöldfelületek gondozása, és ami fontos szempont: sokkal költséghatékonyabb. Korábban sokkal nagyobb létszámú csapat dolgozott a zöldfelületek gondozásán, és külsős cégeket is meg kellett bíznia a városnak. Gyöngyösi Ferenc úgy fogalmazott, hogy pazarlásnak tartaná, ha most arra költenénk sok pénzt, hogy a fű rövidebb legyen. Most az átszervezéseknek köszönhetően minden harmadik héten eljutnak mindenhová a városban a csapatok, akik ezzel foglalkoznak.

 A képviselő elmondta, hogy két közösségi házat épített a város, amelyeket rövidesen online foglalási rendszerben lehet majd lefoglalni és igénybe venni, közösségi eseményekre vagy családi rendezvényekre.

Gyöngyösi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy alakult egy kis önkéntes csapat, aki szívesen segít a ház előtti zöldfelület gondozásában, ha a lakos már ezt nem tudja megtenni. Éppen ezért várja a jelentkezőket, akik igényelnék az ilyenfajta segítséget. A képviselő úgy fogalmazott, hogy kérjék azok nevében is, akikhez nem jut el a hír, vagy akik szégyellik magukat.

A lakosok több helyszínt is bejelentettek a fórumon, ahol ároktakarítást kérnének, és fametszést is igényeltek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!