Orvosi eszközöket vásárol a vásárhelyi-makói kórház, Makón tovább újítják a rendelőt

Kilenc szakterületen – gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia – javul a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a 151 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásárolnak – közölte az MTI-vel a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ.

Megújul a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is. A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintenek. A következő hónapokban a földszinti sebészeti egységét teljeskörűen felújítják. A további rendelők és a közlekedőegységek új burkolatot kapnak, kicserélik a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítanak ki.

Kijavítják a vizesblokkokat, korszerűsítik az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélik a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítanak ki. Cserélik, illetve felújítják a rendelők és várók bútorzatát is.

A tervek szerint őszre befejeződnek a munkák és a kórház tervei szerint csökken a fekvőbeteg-szakellátásba továbbított páciensek száma.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!