Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elvonások és törlesztés mellett is feljeszt Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely úgy is helyt tudott állni, hogy a korábbinál is kevesebb állami forrás jutott a városba- mondta Márki-Zay Péter polgármester a VTV Időben című műsorában. Továbbá beszélt arról is, hogy csaknem 30 százalékkal emelné az önkormányzatokat sújtó szolidaritási adóbevételeket a kormány 2024-ben. Az előzetes számítások szerint több mint 370 millió forintot is fizethet Vásárhely jövőre szolidaritás címén. A város – egyedüliként a megyei jogú települések közül nem kapott rezsitámogatást – szolidaritási hozzájárulást pedig korábban nem kellett fizetnie.

Januárban úgy tűnt, hogy Hódmezővásárhely még a tavalyinál is kevesebb pénzt kap a központi költségvetésből, de a később érkező bértámogatással, némileg az előző évi összeg fölé emelkedett az állami forrás mértéke. Ugyanakkor ez messze nem fedezi a 25 százalékos inflációt – mondta a Vásárhelyi Televízióban a város polgármestere.

Közben, várhatóan ismét drasztikusan emelkedik a szolidaritási adó mértéke, amit Vásárhelynek korábban nem is kellett fizetnie. A tavalyi 144 és az idei 288 millió után jövőre akár 372 millió forintra is emelkedhet a befizetendő összeg.

,,Hódmezővásárhelyen öt éve küzdünk azzal, hogy csökkenő kormányzati támogatások, elvont források mellett, mi az elődeink lopásai, csalásai, ki nem fizetett számlái miatti lemaradásokat, adósságokat kell kifizessük, pótoljuk és egyben tisztességben, becsületes versenyben meg kell spóroljuk azt a pénzt, amit ők elvesznek. Ezt pedig nagyon ügyesen csináltuk, azért van hogy így tavaly is 2,4 milliárd fordítottunk fejlesztésre, most is szerintem hasonló összeg lesz, nagyon sok fejlesztésünk van folyamatban. Tisztességgel, becsülettel a várost mindig előre tudtuk vinni és fejleszteni tudtuk”

– jelentette ki a polgármester.

A műsorban Márki-Zay Péter bejelentette, hogy több mint 50 jelentkező közül kiválasztották a HMSZ-HVSZ Zrt. új vezérigazgatóját.

,,Egy tapasztalt szakembert tudtunk leszerződtetni, aki korábban az algyői Gyeviépnek nevezett, önkormányzati céget vezette kilenc éven keresztül és nagyon pozitív, jó referenciákkal érkezett hozzánk. Úgyhogy nagyon örülök neki, hogy egy tapasztalt önkormányzati cégvezető fogja mostantól a HMSZ-HVSZ cégeket igazgatni”

– tette hozzá.

A műsorban többek között szó esett még a Tóth malom utca megkezdett felújításáról, a kőfal újabb szakaszának helyreállításáról, valamint arról is, hogy pályáztatják a Bordás utca rendbetételét is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!