Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegedi rendőrök fogták el a csaló bűnbandát – videóval

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

A feltételezett elkövetők 2022 óta hamisan hirdettek különböző online piactereken szerszámkészleteket, hajszárítókat, más használati eszközöket, sőt még traktorokat és motorkerékpárokat is. A megtévesztett vásárlóktól a vételár, vagy annak részletének megfizetését minden esetben előre utalással kérték, ám a kifizetés után felszívódtak, a megvásárolt áru pedig sosem landolt a megrendelőnél. A 28, 24 és 23 éves nyírtéti férfiak országszerte több mint 50 gyanútlan sértettet csaptak be, amivel csaknem 3 millió forintot csaltak össze. A szegedi nyomozók több rendőrkapitánysággal együttműködve beazonosították a nyírségi csalókat, akiket 2023. június 1-jén hajnalban, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával otthonukban elfogtak.

Ellenük -őrizetbe vételük mellett- csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!