A bíróság eltörölte a Ryanair-re kiszabott büntetést

Közleményben üdvözölte a Ryanair, hogy a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a légitársaságra még tavaly augusztusban kiszabott 736 ezer eurós bírságot – írja a hvg.hu.

A forintban 300 milliós büntetést a fogyasztóvédelmi hatóság szabta ki a Ryanairre, miután az deklarálta, hogy a 2022 júliusától légi utasonként 10 eurós különadót egy az egyben hozzácsapták a jegyeik árához. A Ryanair közleménye szerint az „abszurd és politikailag motivált bírság” megsemmisítése megerősíti azt, hogy a társaságnak joga van ahhoz, hogy szabadon határozza meg jegyeinek árát.

A Ryanair azon jegyek esetében kérte el a távolságtól függő különadó összegét utasaitól, amelyeket az adó kiszabása előtt, de már a hatályba léptetés utáni időszakra váltottak meg.

Michael O’Leary, a társaság szabad szájú vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjúban idiótának nevezte az adót és annak kitalálóját, Nagy Mártont is. A kormány innentől becsületbeli ügynek tekintette a Ryanair megbüntetését, ami nem is váratott sokáig magára.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!