Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A kormány jövőre beszántaná a Modern Városok Programot

Az idei – egyébként is szűkös – pénzügyi keretet jövőre negyedére csökkentené a kormányzat. 

Talán egy-két beruházásra lehet elég az az ötmilliárd forint, amit a Modern Városok Programra terveztek be a 2024. évi központi költségvetésbe. Az Országgyűlés honlapjára feltöltött jövő évi büdzsétervezetből egyértelműen kiolvasható, hogy a megyei jogú városok kiemelt fejlesztési programjáról egyelőre letett az Orbán-kormány, hiszen míg 2021-ben és 2022-ben 50-50 milliárd jutott erre a célra, 2023-ban hirtelen 21 milliárd forintra szűkült a felhasználható keret, jövőre pedig csupán 5 milliárd 30 millió forint lenne a ráfordítás, ha a parlamenti többség módosítás nélkül megszavazza a javaslatot.

Idén áprilisban a Szabad Európa gyűjtötte össze, a tervezett projektekből mennyi valósult meg az érintett településeken az elmúlt években. Ezen összeállítás szerint Vásárhelyen a beígért beruházások negyede fejeződött be. 

Amiről nem tett le a kabinet, az a kistelepülések fejlesztése, hiszen a Magyar Falu Programra 34,8 milliárd forintot terveztek 2024-re, és ez a keret 800 millió forinttal magasabb, mint az idei.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!