Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vereséggel kezdte a vásárhelyi kosarassal felálló 3×3-as magyar válogatott a vb-t

A magyar férfi 3×3-as kosárlabda-válogatott 21-19-re kikapott Mongóliától szerdán a bécsi világbajnokság nyitókörében. A Kosársuli játékosa, Kelemen Balázs is pályára lépett.

Míg a női csapat alanyi jogon indult a vb-n, addig Csirke Ferenc kapitány együttese számára rögösebb volt az odavezető út. A hónap elején rendezett izraeli selejtezőből kellett ugyanis kiharcolnia a részvételt, és két-két vereséggel, illetve győzelemmel került a vb-re kijutott három csapat közé. A szakvezető akkor kiegyensúlyozottnak nevezte a bécsi csoportot, hozzátéve, hogy a magyarok Mongóliát és Svájcot is megverték már.

A szerdai vb-nyitányon a Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapat 0-1 után sorozatban öt pontot szerzett. Hamarosan 11-6 állt a nagyórán, főként Demeter duplájának és zsákolásainak is köszönhetően. A negyedik vb-jén szereplő ellenfél azonban távoli kosarakkal 12-11-re felzárkózott, és a folytatásban sem hagyta magát lerázni, majd 17-18-nál átvette a vezetést. A magyarok 18-18-nál időt kértek, Ivosev találatával már csak két pontra volt a győzelem, ám a mongolok kiegyenlítettek, majd büntetőből megszerezték a győztes kosarat.

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak a továbbjutásért, és csak a sereghajtók búcsúznak a csoportkör végén.

Eredmény, D csoport, 1. forduló: Mongólia-Magyarország 21-19

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!