A régi fényébe állítják vissza az Emlékpontot

Az idei harmadik negyedévre ismét visszakerül a félig lehullott, majd teljesen leszedett fényes borítás a Kaszap utca-Andrássy út sarki épületre. Az állványzat egy ideje kész, más munkát még nem láttunk az épületnél.

Az állami kezelésben lévő épülethez azért kell ismét hozzányúlni, mert nem volt elegendő, hogy 2020-ban leszedték róla a lepotyogóban lévő, fényes fémből készült 30 kilós takarólapokat (s menesztették közben a Lenin-szobor mását).

Újra csillogni fog a Kálvin János tér felől érkező számára

Az az év elejéi szél, először az épületen lévő fél vörös csillagnál kezdte ki a borítást. A kormányhivatal illetékesei 2021 augusztusában szálltak ki helyszíni ellenőrzést végezni. Akkor nem tartották megfelelőnek a fém homlokzati elemek rögzítését, s kötelezték a tulajdonos Nemzeti Vagyonkezelőt az épület előtti járda lezárására, a bejárati részhez védtető építésére és tartószerkezeti szakértői vélemény készítésére. Akkor szedették le az épületről az egész fémlemez borítást, és elrendelték az alattuk lévő az OSB lemezekre páraszellőző alátétfólia erősítését.

Ez utóbbi kezdte ki, majd darabokra szaggatta a szél ez év elején. És még azon a fémrudak némelyike is engedni látszott a gravitáció hívásának, melyekhez utóbb a takaróvászont rögzítették.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában lévő épületet e hónap közepén állványozták fel. Mint azóta kiderült, a helyreállítással megbízott, budapesti Kiving Kft. az épületet eredetileg is kivitelező Építészmester Kft-t bízta meg alvállalkozóként a munkálatok elvégzésére.

Még állványerdő borítja

Ez azt jelenti, hogy az Emlékpontra ugyanazok a fémlemezek kerülnek vissza (s vélhetően a Lenin-szobor másolata is újra a homlokzaton lóbálja majd a lábát), melyeket onnan el kellett távolítani.

A kivitelezőnek erre 175 nap áll a rendelkezésére. Az épületnél kihelyezett tábla szerint a munkálatok határideje 2023. harmadik negyedéve.

Mindent leírtak
Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!