Közös gyereknap – a vásárhelyi gyermekekért

A tegnapi gyereknapi rendezvények idén először közös szervezésben zajlottak. Az önkormányzat, a Bessenyei Ferenc Művelődési ház, a Nemzeti Művelődési Intézet és számos civil szervezet, politikai hovatartozástól függetlenül közösen dolgozott azért, hogy a vásárhelyi gyerekek minél önfeledtebben ünnepelhessék a gyereknapot.

Számos előadó mellett ott voltak a Galambos Kornélné D. Szabó Katalin képviselőasszony által vezetett Crytal Dance mazsorettjei, akik elkápráztatták a helyszínen lévőket bemutatójukkal, előadásuk után pedig a gyerekek kipróbálhatták az eszközeiket, a pompomokat, botokat.

A Nemzeti Művelődési Intézet számos érdekes, interaktív, Magyarországot népszerűsítő és megismertető játékot hozott, a Hungarikum Játszóházat,. Bár úgy tudjuk, hogy voltak politikai törekvések, hogy megakadályozzák részvételüket a vásárhelyi gyerekek számára szervezett ünnepségen, ennek ellenére a gyerekek és a felnőttek is élvezettel próbálták ki a játékokat.

Az Éfoész Liliom Napközi Otthon az ellátásukban lévő fiatalokkal közösen kézműves tevékenységekkel kedveskedtek a gyerekeknek.

A Hód-Dog Center Kutyabarát Egyesület fantasztikus kutyabemutatót szervezett, közben pedig minden gazdinak és leendő gazdinak hasznos tanácsot adtak.

Az All U Need Egyesület nagyon kreatív ügyességi játékokat szervezett a kicsiknek.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület pedig számos játékot, gokartot és a nagy sikernek örvendő ládavasutat is elhozta, de arcot is festettek, és Ki mit tud?-ot is szerveztek, ahol számos játék lelt gazdára.

A Kalyi Jag Iskola csillámtetkóval, arcfestéssel és a nap végén a Búza Family Band jóvoltából fantasztikus cigány zenével várta a kicsiket és nagyokat.

Sipos Róbert, aki büféjével is csak magyar termékeket népszerűsít, a kenyér útját is személetessé tette, aki szerette volna kipróbálhatta a kézi malmot, a kenyérdagasztást.

A civil szervezetek saját költségükön szervezték a különböző programokat.

Ezen kívül nagy sikernek örvendtek a Csiga Duó, a Batyu Színház és a Habakuk társulatok előadásai, és nagyon népszerűek voltak az ügyességi népi játszóház játékai is.

A gyermekek örömét az ingyenes ugrálóvár és az ajándék vattacukor is fokozta.

A Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata oldalon még több fotót láthatnak.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!