Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: tiltakozunk az újabb alaptalan rágalomkampány ellen

Még az érintett munkatárs szerint sem történt szexuális zaklatás – fogalmazott közleményében Hódmezővásárhely polgármestere a napokban felröppent hírekre. Elárulta, vizsgálóbizottságot bíztak meg az állítások ellenőrzésére és a személyiségi és adatbiztonsági kérdések kivizsgálására.

Márki-Zay Péter azt írta, ,,egy politikai bűnszervezet”, melynek tagjai nyílt vitára kiállni gyávák, az igazságot az mi pénzünkből működő sajtóbirodalmukban megjelentetni nem hajlandóak, sőt, immár törvényben is felhatalmazták a sajtójukat a hazug lejáratókampányok folytatására, most éppen egy tisztességben megőszült 73 éves képviselőjüket, a helyi Nyugdíjas Szövetség és az Időskorúak Tánccsoportjának tagját igyekszik szexuális zaklatás névtelen forrásra alapozott hamis vádjával befeketíteni.

A vádakra válaszul megkeresték az állítólag sértett munkatársukat,

aki leszögezte, hogy semmilyen szexuális zaklatásról nem volt szó, és hogy nevének nyilvánosságra kerülése esetén feljelentést tervez tenni a rágalmazók ellen.

Mind munkatársunk, mind képviselőtársunk érdekében visszautasítjuk a jóhírnevüket súlyosan sértő vádaskodást, kiállunk emberi és állampolgári méltóságuk mellett, és felszólítjuk Tatár Zoltánt, a város nemrégiben adatbiztonsági visszaélések feltárását követően elbocsátott volt jegyzőjét, az őt irányító Kis Andreát, a város tavaly elbocsátott szocialista alpolgármesterét, valamint Bálint Gabriella fideszes képviselőasszonyt és a kormánypárti sajtót, hogy fejezzék be városunk polgárainak alaptalan rágalmazását, politikai célzatú lejáratását – jelentette ki a polgármester.

Szerinte sokatmondó, hogy Tatár Zoltán három évvel ezelőtt még jegyzőként az esetben nem tett feljelentést, helyette az érintettek megkérdezése nélkül készített egy csak általa aláírt, a Hivatal által nem iktatott feljegyzést, amit most egy névtelen, de egyértelműen hozzá köthető közösségi felületen kiszivárogtattak.

A névtelen rágalmak országos sajtóban való megosztása érdekében Bálint Gabriella, a helyi Fidesz-frakció képviselője a csütörtöki közgyűlésen hozta fel a kérdést, elindítva ezzel a képviselőtársa elleni alaptalan rágalomhadjáratot a kormánypárti médiabirodalomban

– fogalmazott Márki-Zay.

Közölte, a sajtóban újabban megjelent hírek megnyugtató kivizsgálására vizsgálóbizottság alakult, melyben egyenlő arányban kaptak helyett a polgármestert támogató civilek, és az elbocsátott volt jegyzőjük, a Tatár Zoltán által indított rágalomhadjáratban részt vevő fideszes és DK-s képviselők. A bizottság feladata kivizsgálni Márki-Zay Péter polgármester feleségének önkéntes, ingyenes munkavégzését, a lakossági megkeresések továbbítására kötött titoktartási szerződését, a Lázár János feleségének juttatott önkormányzati pénzeket, a városi vezetők, többek között két fideszes volt polgármester által fizetett önkormányzati állásba juttatott közvetlen hozzátartozók foglalkoztatását, valamint valamennyi információbiztonsági incidenst, ezeknél ugyanis gyakran közszereplők érintettsége is felmerült.

Javaslatuk szerint ennek a vizsgálóbizottságnak kell kivizsgálnia nemcsak a Tatár Zoltán elbocsátása hátterében dokumentált adatvédelmi incidenst, de azt is, hogy

hogyan kerülnek ki a hozzá köthető közösségi médiafelületekre munkatársainkkal szemben mindenféle alapot és bizonyítékot nélkülöző rágalmak, hivatali iratok, ezen túl olyan dokumentumok, amelyeket soha nem iktattak a hivatal rendszerében

és amelyek bármiféle megalapozottságuk esetén nem három év és egy elbocsátás utáni médiahadjáratot, hanem azonnali rendőrségi feljelentést igényeltek volna.

A polgármester tájékoztatása szerint a vizsgálóbizottság működésétől függetlenül hivataluk megtette a szükséges feljelentéseket a folyamatosan feltárt adatvédelmi és egyéb visszaélések tekintetében. Hozzátette: csak remélni tudják, hogy a két éve beismerő vallomást tett, de azóta is szabadlábon lévő, gyermekeinket veszélyeztető kábítószertermesztő vásárhelyi Fidelitas-alelnök esetével ellentétben, Tatár Zoltán rágalmai és visszaélései esetében gyorsabban és hatékonyan fog működni az igazságszolgáltatás. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!