Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyár végéig elkészül a hajléktalanszálló új végfala

Bruttó 19 millió 145 ezer 613 forint értékben a Mester-Bauholding Kft. végezheti el a munkát, melyhez bő másfél hónapja kezdtek.

A már régóta hajléktalanszállóként használ egykori iskola melletti épületet elbontása után meggyengült a hajléktalanszálló támfala, emiatt maga az épület is egy kicsit elkezdett mozogni. Így veszélyessé váltak a belső helyiségek, ezért vált szükségessé, hogy ezt a falat felújítsák.

A munkálatokra az önkormányzat írt ki pályázatot, az építési területet a nyertes áprilisban vette át. Első lépésként az épület klubhelyiségben ideiglenes falat építettek, hogy a végfal kibontása után az ne a szabadba nyíljon.

A klubszobát balról USB-lap védi, a most használaton kívül lévő női mosdó fala azonban most a szabadba nyílik

– Nagyon komoly előkészültek előzték meg a munkát, azaz a fal bontását, hiszen először az elektromos vezetékeket távolították el a falból, illetve az internetet helyezték át, majd felépítették a belső ideiglenes USB-falat, hogy az védje a helyiséget – mondta érdeklődésünkre Hős Sándor. A hajléktalanszálló igazgatója hozzátette: a végfal bontása is azt bizonyította, hogy annak megépítésekor többfajta építőanyagot használtak fel, téglát, vályogot, s egy része vertfal.

Hős Sándor augusztus végére, szeptember elejére számít arra, hogy befejeződnek a munkálatok, s arra számít, hogy az új végfal statikailag stabillá teszi az épületet.

A szállón jelenleg csak 37-en laknak, a magasabb téli létszám a jó idő beköszöntével csökkent.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!