Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem történt szexuális zaklatás a hivatalban

A mai közgyűlésen Bálint Gabriella kapta meg azt a nemes feladatot, hogy egy vélhetően Tatár Zoltánhoz közhető troll-oldalon közzétett vádat a testület elé citáljon.

Az MZPIG oldalon egy, csupán a volt jegyző, Tatár Zoltán aláírásával ellátott feljegyzés került nyilvánosságra, és az ebből idézett részletek.

A közgyűlésen elhangzott, de az iraton is látni, hogy sem iktatószám, sem bármilyen más hitelesítő elemmel, például tanúk aláírásával sincs ellátva az irat. Bár Tatár Zoltán kommentben azt írja az oldalon, hogy fogalma sincs, hogyan került nyilvánosságra az irat, az oldalt magát nem nehéz éppen hozzá kötni, hiszen ő volt az első lájkolója, csak az ő posztjait osztotta az oldal, ráadásul azokat a témákat dolgozza fel, amelyeket idejekorán éppen Tatár lengetett be saját profilján.

A vád maga nagyon súlyos, Fejes Péter képviselőt vádolja szexuális zaklatással.

Fejes Péter elmondta a közgyűlésen, hogy valóban volt egy ügy, ám azt sem ő, sem az érintett dolgozó nem szexuális zaklatásként értelmezte. Elmondása szerint egy rosszul megfogalmazott levelet javított ki közösen a dolgozóval, és a feladat végeztével atyai mozdulattal megsimogatta a fejét, jelezve, hogy nincs rosszallás benne. Ez a mozdulat érintette kellemetlenül a dolgozót, aki amúgy soha nem hivatkozott az esetre szexuális molesztálásként.

Az, hogy végül Tatár Zoltán miért állította feljegyzésében – amit a hivatalban nem találnak – hogy ez szexuális zaklatás? Akár a frissen megalakult bizottság vagy a hatóságok dolga lesz kideríteni. Mindenesetre a Tatár által promotált oldalon közzétett dokumentum, aminek hitelessége megkérdőjelezhető, most a fideszhez köthető médiában „kiszivárogtatott dokumentum”-ként szerepel,

Az ügyben Fejes Péter is jogi lépéseket fontolgat.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!