Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több tízezer lépést tettek a Mecsekben a Cseresnyés lakói

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban működő Arany János Kollégiumi Program diákjai kiránduláson vettek részt a hétvégén Pécsen.

Kiss Pál, az AJKP programvezetője a Vásárhelyi Médiacentrumnak elmondta, a diákjaiknak mindig igyekszenek olyan programot szervezni, ahova esetleg a családdal nehezen jutnának el. A szervezésbe bevonják a diákokat is, ezzel motiválva őket arra, hogy minél többen jöjjenek el kirándulni. A turisztikát tanuló kollégisták számára ez külön ismeretszerzési és szervezési lehetőség is egyben.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

Hazánk határai túl voltak Horvátországban, a Plitvicei-tavaknál, Bécsben, Lengyelországban, Szlovákiában valamint Erdélyben. Az elmúlt években a Mátrában, a Balatonnál, a Zemplénben és Zalában, most a Mecsekben jártak.

Nagy Korinna Evelin végzős tanuló az írásbeli és a szóbeli érettségik között a kiránduláson kapcsolódott ki, töltődött fel. Elmondta, Corvinos diákként a turisztika képzést választotta, ezért a programok közül leginkább a városnézést várta. Erre ezen a hétvégén két különböző módon volt lehetőség: dr. Híves-Varga Aranka, a program mentora pécsi származású, és különleges városismertető sétán mutatta be Pécs azon
nevezetességeit, melyekről lehet, hogy az útikönyvekben nem olvashatunk. Vasárnap a városnéző kisvasúton ülve pedig meghallgathatták és megnézhették a város klasszikus látnivalóit.

48 óra leforgása alatt mintegy 40 ezer lépéssel értek közelebb a résztvevők a Mecsek szíveként emlegetett Pécshez. A tartalmas programokról a Facebookon is folyamatosan beszámoltak, a TikTok csatornájuk (@cseresnyes_kollegium) pedig négy szórakoztató videóval bővült a hétvége folyamán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!