Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kézműves bonbonok, szívvel lélekkel

Édes alapok cukrászati workshopot rendeztek a Corvinban. Fotó: Albert Ferenc.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola első alkalommal tartotta meg a napokban az „Édes alapok” elnevezésű cukrászati workshopját. Az eseményen nyolc érdeklődő vett részt, akik saját készítésű bonbonjaik mellett a megtanult gyakorlati fogásokat, praktikákat, új eszközök ismeretét is hazavihették magukkal.  

A hölgyek mindegyike tartalmas kikapcsolódásként, hobbiként tekint a cukrászkodásra, azért iratkoztak be a workshopra, hogy fejlesszék gyakorlati tudásukat, képességeiket. Egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy minőségileg más egy ilyen foglalkozáson részt venni, mint videók alapján „ügyetlenkedni” otthon.  

– Érezni kell az alapanyagok illatát, súlyát, megtapasztalni a textúráját, viselkedését – mondta Bereczkiné Palócz Gyöngyi oktató, a workshop vezetője. – Izgalmas kihívás volt számomra, hogy most teljes egészében előképzettség nélkülieknek kellett megtanítanom azokat a gyakorlati fogásokat, amelyek sikerélményt nyújtanak. Most nem a vizsgára készülés állt a középpontban, hanem az álmok megvalósítása. Minden egyes falatnyi édesség a készítő keze munkáját dicséri, szívük és lelkük van benne. Egyediségükben tökéletes kézműves bonbonok készültek. Szép feladat volt! 

Gere Boglárka szoftverfejlesztő egy barátnőjével érkezett a foglalkozásra. Maximálisan elégedett volt a képzés színvonalával. Kiemelte, mennyire örült annak a lehetőségnek, hogy az adott keretek között saját elképzeléseit is megvalósíthatta, valamint annak, hogy a képzés részeként többféle bonbon elkészítésének fogásait, technikáit elsajátíthatta.  

Az intézmény további cukrászati és egyéb témájú workshopok indítását is tervezi ősztől, havi rendszerességgel. Annál is inkább, mivel a mostani résztvevők maguk is igénylik a folytatást, a bonbonok világának más területeit is szeretnék felfedezni – írta portálunknak Kovács Ágnes.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!