Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

1,3 milliárd forintos profitra tett szert a Rádió7 és a Promenád24 tulajdonosa egy másik cégénél

Rekordösszegű nyereséget könyvelhetett el a NER-közeli üzletember, producer, fideszes influenszer Rákay Philip fő cége, a Norton Consulting Zrt. – írja az Mfor. Rákay nem vett ki osztalékot a cégből.

A cég 2022-es éves beszámolója szerint a „fő profiljában” nem villantott kiemelkedőt (625,3 milliós nettó árbevétele megfelel az előző négy év átlagának), de 2,5 milliárdnyi egyéb bevételei, illetve 1,7 milliárd forintra rúgó egyéb ráfordításai révén mégis csaknem 1,3 milliárdos profitra tett szert – számolt be a lap.

A profitra ingatlanügyletek révén tehetett szert, de ahogy az Mfor is írja, egyelőre nehéz rekonstruálni, pontosan hogyan. A Norton Consulting Zrt. tavaly nyár elején megalapított két céget, a Reg1 Kft.-t, majd a a Reg1 Zrt.-t. Előbbibe apportként bevitt egy 2018-ban 198 millió forintért megvásárolt ingatlant, ami 2022 májusában már körülbelül 630 millió forintot ért.

Rákay tavaly novemberben Rácalmáson is bevásárolt, itt egy 42 hektáros ipari területet vett a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett. Talán nem véletlen a helyszínválasztás, miután a kormány 2021-ben különleges gazdasági övezetté nyilvánította Iváncsát és Rácalmást.

Ezen is nyerhetett a Norton Consulting, ami szeptember 20-án Rácalmás Greendustry Projekt Zrt. néven alapított egy vállalkozást, melybe a cégbirodalom zászlóshajója szintén apportként vitte be az ingatlanforgalmi szakvélemény tanúsága szerint 917 millió forint értékű földterületet.

Rákay Philip cége így már 1,1 milliárd forint befektetett pénzügyi eszközzel (gyakorlatilag részesedéssel) rendelkezik, 2021 végén ez még csak 178 millió forintra rúgott – írja az Mfor.

Rákay – aki a vásárhelyi Radió7-et és a Promenad24-et működtető Dél-Alföldi Média Centrum Kft.-nek is többségi tulajdonosa – idén egyáltalán nem vett ki osztalékot a nyereségből.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!