Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Pezsgővel koccintottak Anna néni 95. születésnapján

Márki-Zay Péter a város nevében csokorral köszöntötte, s kézbesítette Orbán Viktor emléklapját is.

Török Andrásné Huszka Anna néni a Békés megyei Kaszaperen született, s élt egészen 62 éves koráig.

– Ma van a születésnapom, de reggel ugyanúgy ébredtem, mint máskor: örömmel, hogy még fel tudok kelni az ágyból – mondta. Anna néni legszebb emlékét máig az esküvője jelenti: – Templomban esküdtünk és mindvégig nagyon boldogok voltunk együtt, harminckét éven át. Ahogy nagy boldogságot éltünk át mind a két kislányunk születésekor is. Az egyik Orosházán lakik, a másik pedig ott Vásárhelyen. Örülök, hogy van, aki törődik velem. A futballista férjemmel egyébként egy lakodalomban ismerkedtünk meg, korábban sosem láttam, vagy legalábbis nem figyeltem fel rá, pedig bálakba nagyon szerettem járni. Így viszont a meccsekre is elmentem. 1948-ban aztán össze is házasodtunk – idézte fel a múltat.

Anna néni (az asztali fotón az Olaszországban élő unokájával) majd a századik születésnapját is szeretné megünnepelni

Azt mondta, nehéz volt annak idején az élet, sokat dolgoztak, közösen építették fel öt évvel az esküvőjük után a kaszaperi családi házukat – mutatta is a házuk fotóját. – Sokat dolgoztunk, de megérte – tette hozzá. Azt mondta, nagyon szereti a gyerekeit, és a három unokáját.

Anna néni a férje halála után betegeskedni kezdett, s végül 1990-ben a vásárhelyi lányához költözött édesapjával együtt. Édesanyja és két testvére akkorra már meghaltak.

– Nagyon sokat voltam beteg, de ezt sosem vettem észre. Sűrűn voltam kórházban, s ekkor is arra gondoltam, jó helye megyek onnan haza.

Azt mondta, szeretné megérni a századik születésnapját is.

Anna nénit a város nevében ma otthonában köszöntötte egy csokor virággal Márki-Zay Péter polgármester, aki átadta neki a miniszterelnök személyre szóló köszöntőlevelét is.

– Ha Orbán Viktor fontosnak tartja, hogy a 95 éveseket az egész országban megköszöntse, akkor azt gondolom, hogy egy polgármesternek ez kutya kötelessége – mondta Márki-Zay Péter. – És ha valaki személyesen is kéri, hogy eljöjjek az ilyen alkalomra, az pedig különösen jól esik, ahogy ez alkalommal is ez történt. Ahol ilyen szeretettel várnak, oda igyekszem eljutni – tette hozzá Vásárhely polgármestere.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!