Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az altábornagy különösen büszke a vásárhelyi katonazenekarra

Hat katonazenekar kétszáz zenésze adott közös koncertet a hétvégén Budapesten. A 175 éves a Magyar Honvédség Honvédelem Napi Katonazenekari Fesztivál látványos, sok érdeklődőt vonzó főattrakcióját a Szent István Bazilika előtti téren rendezték meg.

Több száz érdeklődő előtt vonult be többek között a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar is a díszkutakkal szegélyezett területre szombaton.

„Örülök, hogy ennyien érdeklődnek a katonazene iránt. Még a Jóisten is gondol ránk, mert ilyen szép környezetben hajthatjuk végre ezt az összevont koncertet”

fogalmazott Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója a kortárs zeneművet követő ünnepi beszédében. Az altábornagy arról is megemlékezett, hogy a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar 1991-es újjászervezésében jelentős szerepet vállalt.

„Nézzék el azt nekem, hogy Hódmezővásárhely esetében különös büszkeség tölt el, mert én voltam a második zenekar alapítója”

– fogalmazott, hozzátéve: a Magyar Honvédségnek tíz katonazenekara van, amelyeket tehetséges művészek alkotnak, akik az elmúlt években tényleges katonai feladatokban is kivették részüket.

A budapesti belvárosban kétórás zenei programmal várták az érdeklődőket.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!