Kék táblákkal kell a boltoknak hirdetni a árcsökkentést

Júniustól ugyanis arra kötelezi a kormány a boltokat, hogy bizonyos termékeket akciósan áruljon, és ezt ellenőrizni is fogják.

A nagyobb áruházláncok jelenleg és állandóan több terméket tudnak kedvezményesen árulni, ám a kisebb boltoknak ez fájdalmas lépés lesz. Arról már korábban írtunk, hogy a kötelező akciókat a kereskedők 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között kötelesek bevezetni. Akciós időszaknak minősül a hét csütörtöki napján 0 órától a következő hét szerdai napján 24 óráig terjedő időtartam, vagy a kereskedő által szabadon választott, egybefüggő 168 óra időtartam.

Ebben az időszakban a kereskedő köteles az akciós időszakban termékkategóriánként legalább egy termék vonatkozásában, az elmúlt 30 napban általa alkalmazott legalacsonyabb bruttó kiskereskedelmi árhoz képest legalább tíz százalékkal alacsonyabb árat alkalmazni.

Kijött közben egy kormányhatározat, amely a kormány hirdetéseivel megegyező kék hátterű táblán kötelezi hirdetni az akciókat, és hogy ezt a kormánynak köszönhetik a vásárlók.

Ahogy a hvg.hu megjegyzi, hogy azt nem kell ráírni a plakátra, hogy az állítólag a háború miatti infláció Magyarországon másfélszer akkora, mint az EU második legrosszabbul álló tagállamában, sem azt, hogy nagyjából triplája az EU-átlagnak, de még csak azt sem, hogy az Eurostat szerint 38,5 százalékos élelmiszer-inflációnk is messze a legnagyobb az egész unióban.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!