Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A magyar honvédelem napjára emlékeztek a vásárhelyi kadétok

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményében is megemlékeztek a kadétok a magyar honvédelem napjáról.

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992-től a kormány határozata alapján e napon ünneplik a magyar honvédelem napját.

A magyar honvédelem napja és a 175 esztendős Magyar Honvédség születésnapja alkalmából Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte:

,,Hazánkban ugyan most béke honol, de a forradalmi honvédsereghez hasonló elkötelezettségre és elhivatottságra van szüksége a mai kor katonáinak is. Ugyanakkor országunk biztonsága és a honvédelem ügye, nemzeti ügy. Az elmúlt közel két évszázadban többször szembesültünk azzal, hogy a béke nem magától értetődik, tenni kell érte. Hazánk békéjét csakis jól szervezett, jól felszerelt; a haza iránt elkötelezett katonákból álló Magyar Honvédség képes garantálni.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!