Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Cseresnyés csapata nyerte az Öko-kvízt

Két négy fős csapattal nevezett a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium a Vásárhelyi Ifjúsági Klub által meghirdetett Öko-kvíz versenyre, melyet tegnap rendeztek.

Az ökológia mezsgyéjén 40 kérdésen keresztül taposták az utat a fiatalok. Harmadik alkalommal vett részt a kollégium a kvízjátékon, de első alkalommal aratták le a babért, hiszen a győztes csapat a kollégistákból szerveződött GÓLYÁK csapata lett, a CSAPAT69 elnevezésű team a 4. helyen végzett – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Horváthné Ruzsa Anita és Fehér Zsolt kollégiumi nevelők.

A bajnokcsapat kapitánya, a Cseresnyés versenyzője, Kukovecz Péter közölte, hasznos és vidám versenyen vettek részt, ahol sok új ismeretet szereztek. A természetismeret minden területét érintették: Miért nem eszi a jegesmedve a pingvint? Mi a fotószintézis? Miért van hideg éjszaka a sivatagban? Továbbá ki kellett válogatni egy hosszú felsorolásból a fészekhagyó madarakat.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium

Péter úgy értékelt, a sivatagos kérdés először fejtörést okozott, majd közösen gondolkozva rájöttek a válaszra, miszerint a növényzet hiánya miatt eltávozik minden hő, amit a nappali felmelegedés során más területeken megmarad – a sivatagban erre nincs lehetőség. Személyes kedvencei a növénytani kérdések voltak.

Hozzátette, elmennének máskor is hasonló rendezvényre és szívesen vennének egy mezőgazdasági tematikájú kvízt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!