Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hódmezővásárhelyen is adhatunk élelmiszert a rászorulóknak

Ma és szombaton tartja az év eddigi legnagyobb élelmiszergyűjtő kampányát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az ország 115 településén 200 áruházban összesen 3.000 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat két napon keresztül, többek között Hódmezővásárhelyen is.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2006 óta évente szervez tartósélelmiszer-gyűjtő akciót. A legutóbbi, karácsonykor közzétett felhívásukra a vásárlók a hétvégi gyűjtés minden egyes percében 30 rászoruló ünnepi csomagjához elegendő élelmiszert adtak össze és a 241 ezer kilónyi felajánlásból az Élelmiszerbank végül 48 ezer nehéz sorsú embert, családot tudott jelentős támogatásban részesíteni.

Idén először tavasszal is a lakosság segítségét kérik. A Nagy Tavaszi Élelmiszergyűjtésre május 12-13-án, pénteken és szombaton kerül sor a Tesco és az ALDI áruházláncok összesen 200 egységében szerte az országban. Az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken 14:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-20:00 óráig fogadják az önkéntesek.

Ez Hódmezővásárhelyen a Tesconál lehetséges (Hódtó u. 17–19.), valamint a megyében még Szegeden, Szentesen és Makón. Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!