Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bántalmazta, szidalmazta és éheztette lányait a vásárhelyi asszony

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette a sértettek testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését.

A vádirat szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú lányát, melynek során a 2016. és 2021. ősze közötti időszakban, súlyos alkoholproblémákkal is küzdve, teljesíthetetlen elvárásokat fogalmazott meg a sértettekkel szemben. Ha a lányok ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket, emiatt előfordult, hogy a sértett könyörgött tanárának, hogy ne írja be a rosszabb jegyet.

Mindezen túl nem vehettek részt osztálykiránduláson és csak a kötelező iskolai programokra mehettek el. A vádlott a magas színvonalon sportoló sértettektől még kimagaslóbb teljesítményt várt el, ezért minden nap mérte testsúlyukat, melynek megtartása érdekében nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira is csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy abból ételt vehessenek. A vádlott mindezeken túl folyamatosan szidta gyermekeit, becsmérelve iskolai és sport teljesítményüket amellett, hogy a sértettek édesapjukkal sem tarthattak – csak titokban – kapcsolatot.

A vádlott mindezekkel olyan lelki szenvedést okozott gyermekeinek, hogy iskolai jelzésre az akkor még kiskorú sértettet ideiglenes hatállyal a gyámhatóság az édesapánál helyezte el, akit követett az akkorra már felnőtté vált testvére is – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!