Egy iváncsai büntetés miatt még bajnok is lehet a HFC

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága a listavezető Iváncsa KSE-től négy pontot levont, így csak 1 pont van köztük a Hódmezővásárhelyi FC között. Ráadásul a két csapat a hétvégén pont egymás ellen játszik.

Mivel a vásárhelyiek egy meccsel többet játszottak és ez lesz az utolsó mérkőzésük, az iváncsiaknak a döntetlen is bajnoki címet jelentene.

A pontlevonás egyébként abból adódott, hogy március 19-én, az Újpest FC II-Iváncsa KSE meccsen a vendégeknél öt sárga lapos eltiltása miatt jogosulatlanul lépett pályára Suszter László és mivel a találkozót megnyerték, a megszerzett pontjaikat levonta a versenybizottság és büntetésből még egy pontot ráadásként.

Suszter az első sárga lapját a Balassagyarmat ellen kapta, de azt az eredményt – a nógrádi csapat visszalépése miatt – törölték, a sárgája ennek ellenére érvényben maradt.

Az NB III-as csoportgyőztesek idén nem jutnak fel automatikusan, mert az NB II létszámcsökkentése miatt osztályozót kell játszaniuk a másodosztály 16., 17. vagy 18. helyezettjével.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!