Az autópályán fogták el a két kőkorszaki szaki egyikét

Fadarabokkal adta a gázt és fékezte az autót a sztrádán az alsó végtagok nélküli férfi. Fotó: police.hu.

A rendőrök azért állították meg a járművet, mert a kocsi minden irányból le volt sötétítve. De ez, mint kiderült a legapróbb szabálytalanság volt. A sofőr és az autó ellenőrzésekor számos megdöbbentő dolgot láttak az egyenruhások. Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai, ennek ellenére vezethetett volna, ha a kocsit megfelelően átalakították volna. De ez nem így volt.

A sofőr – a rendőrök megdöbbenésére – két, a fék- és gázpedálra drótozott fadarabbal működtette a pedálokat. Mikor a vezetői engedélyét elkérték, akkor elmondta, hogy soha nem volt jogosítványa, sőt jelenleg is eltiltás hatálya alatt vezet. Az adatok ellenőrzésekor kiderült az is, hogy a jogerős vezetéstől eltiltás mellett felfüggesztett börtönbüntetése is van ugyanezen bűncselekmény elkövetése miatt. A nyilvántartó adatai szerint a 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta már máshol is indult eljárás, és a korábbi években is számos alkalommal kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt.

 Az egyenruhások a szabadszállási férfit a Paksi Rendőrkapitányságra előállították, s vele szemben büntetőeljárást indítanak – írta a police.hu.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!