Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Onkológiai eszközparkját fejleszti a Szegedi Tudományegyetem

Az új eszközöknek köszönhetően csökken a kórházban töltött napok száma is. A kép illusztráció.

Az elnyert támogatás összege 799,113 millió forint európai uniós – vissza nem térítendő – támogatás. A fejlesztés az EFOP-2.2.23-21-2022-00001 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

Magyarország vezető helyen áll mind a daganatos betegségek előfordulását, mind a mortalitási adatokat értékelve az Európai Unió országai között. A különböző rosszindulatú betegségek szedik hazánkban a legtöbb áldozatot a szív- és érrendszeri betegségeket követve. Az elkövetkezendő évek fontos feladata a daganatos betegségek megelőzése az egészséges életmódra neveléssel és széles körű edukációval, melyben a felsőoktatásnak, így a Szegedi Tudományegyetemnek kulcsfontosságú szerepe van.

Hasonlóan fontos pillére a daganatos halálozás csökkentésének a korai felismerés és időbeni szakszerű kezelés, melynek legfontosabb hátterét régiónkban a Szegedi Tudományegyetem diagnosztikai és terápiás egységei szolgáltatják. Jelen fejlesztés általános célja a megyei fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása.

Emellett cél a jó minőségű és hatékony onkológiai szolgáltatások elérhetőségének javításával a betegek korai mobilizációja, valamint a gyorsabb gyógyulás biztosítása a magas színvonalú eszközök alkalmazásával, melynek következtében csökken a kórházban töltött napok száma – közölte az SZTE.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!