Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A tajvani delegációnak tetszett a kőfal és ízlett a vásárhelyi házipálinka

Városunkba látogatott Liu Shih-chung tajvani nagykövet munkatársaival, Albert Chang első titkárral és Daniel Hu harmad titkárral. Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester fogadták őket.

Megtudtuk, hogy a nagyköveti látogatásokat a követségek kezdeményezik, ebben az esetben is ez történt. A találkozások többnyire pár órásak, ezért komoly kihívás, hogy mindent megmutassanak az érkező delegációknak.

A tajvani delegációt is – mint minden más nagyköveti küldöttséget – a városházán fogadták, körbevezették az épületben, a díszteremben és a „kistárgyaló”-ként elhíresült arcképcsarnokban, ahol a valaha élt polgármesterek portréit őrzik. Ezután a mindenkori polgármester szobájában foglalnak helyet a vendégek, itt folytatják a megbeszéléseiket.

Liu nagykövettel (akinek a Shih-chung a keresztneve) a polgármester több témát is érintett, de elmondása szerint mint minden hasonló alkalommal, most is beszámolt arról, hogy Vásárhely egy környezettudatos, zöld, családbarát város, ahol 2018 óta a Corruption Research Center Budapest kutatása alapján a korrupciós kockázat 90%-ról, 10% alá esett. A polgármester szerint a befektetőknek ez utóbbi rendkívül fontos lehet.

A tajvani delegáció az ebéd helyszínéhez közelítve elment az újraépített kemping és a csúszdapark, illetve a nemrégiben megújult játszótér mellett, de a Bagolyvár parkolójában a kőfalat is megcsodálták, és a Hódtói pihenőparkban is sétáltak egy keveset.

Ebédet követően a delegáció tagjai az Epo-Trend KFT-t látogatták meg, akik számos külföldi partnerrel dolgoznak együtt. A családi vállalkozást Kis Róbert és Hidas Andrea irányítják, akik a delegációt a családban készült házipálinkával és vásárhelyi aprópereccel kínálták. Természetesen nem emiatt, de kaptak is egy meghívást egy tajvani expo-ra.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!