Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Díjazták a legjobb vásárhelyi diáktörténészeket

A Klauzál Gábor Általános Iskola 2008 óta létező általános iskolai történelemversenyén az idén több, mint nyolcvan 5-8. osztályos diák vett részt. Ma hirdették ki a végeredményt az Emlékpontban. A címlapképen a díjazottak.

– Kolléganőmmel minden esztendőben változtatunk a verseny tematikáján, figyelembe vesszük, hogy az adott évfolyamban éppen milyen tematika szerint tanulnak a diákok, s ehhez igazítjuk a feladatokat – árulta el Baranyi Imre, a Klauzál iskola történelem szakos tanár a verseny egyik szervezője. Hozzátette, az idei versenyre nyolcvannégy diák nevezett, ami azt mutatja, hogy ez a vetélkedő minden esztendőben népszerű.

– A digitális taneszközök segítségével egyre érdekesebben tudjuk prezentálni ezt a tantárgyat, így egyre inkább kedvelt a történelem a diákok számára, s érdekessé teszik azt a családi- vagy az osztálykirándulások is, mely során egyre több történelmi emlékhelyet fedeznek fel – tette hozzá a szervező pedagógus.

A legtöbben 37-en az 5-6. osztályos diákok közül vettek részt a versenyen. A gyerekek könyvjutalmat, s oklevelet kaptak.

– Szeretem a történelmet, mert kiderül belőle, hogy a régi emberek mivel foglalkoztak, mivel töltötték az idejüket – árulta el Nagy Márkusz, a Klauzál iskola ötödik b. osztályos diákja, aki azt mondta, egyedül készült fel a versenyre, úgy, hogy átnézte az iskolai történelemfüzetét, az ókori egyiptomiaktól a honfoglalásig. Azt is elárulta, hogy nehezek voltak a kapott feladatok.

A hatodikos Sós Johanna azt mondta, hogy kellett gondolkozni a feladatokon, s nem is sikerült mind megcsinálni. Szereti a történelmet, érdekli, hogy milyenek voltak a régi emberek. Rutinos versenyző, mert részt vett már Kazinczy szépkiejtési-, de magyar-, helyesírási- és matematika vetélkedőkön is.

A városi történelemverseny végeredménye:

5. évfolyam:

1. Nagy Márkusz, 2. Sós Johanna (mindketten a Klauzál iskola diákjai, felk. tanár: Baranyi Imre), 3. Banga Dániel (Szent István Általános Iskola, felk. tanár: Szappanos Zoltán), 4. holtversenyben Sós Barbara (Klauzál iskola, felk. tanár: Baranyi Imre) és Ritzl Zoltán (Németh László Gimnázium és Általános Iskola, felk. tanár: Márton Dorottya), 5. Czuczi Eszter (Szent István Általános Iskola, felk. tanár: Szappanos Zoltán), 6. Fülöp Olivér, 7. (mindketten Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola, felk. tanáruk: Kovács Mónika).

6. évfolyam:

1. Pádár Balázs (Gregus Máté Általános Iskola – Székkutas, felk. tanár: Patyi Éva), 2. Májer Károly, 3. Pethő Barna, 4. Marton Móric, 5. Herczeg Alex, 6. Ludescher Lorina (valamennyien a Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola diákjai, felk. tanáruk: Kovács Mónika).

7. évfolyam:

1. Tolnai Zoltán (Szent István Általános Iskola, felk. tanár: Szappanos Zoltán), 2. Sós Aurél (Szent István Általános Iskola, felk. tanár: Purgel Beáta), 3. Rácz Miklós (Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola.

8. évfolyam:

1. Gyöngyösi Ádám (Gregus Máté Általános Iskola – Székkutas, felk. tanár: Patyi Éva), 2. Tóth Zsolt (Szent József Kertvárosi Katolikus Iskola, felk. tanár: Kovács Mónika), 3. Tószegi Ferenc (Szent István Általános Iskola, felk. tanár: Szappanos Zoltán).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!