Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Cseri Tamás egy vásárhelyi pedagógusnak: a státusztörvény miatt a hozzád hasonlók eltakarodnak a pályáról

Kovács Szabina, a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola magyar-könyvtár szakos tanára, aki már 22 esztendeje tanít ugyanabban iskolában. Ő volt az, akit 2019-ben egy Facebook-posztért bíróságon beidéztek, pénteken pedig a hódmezővásárhelyi képviselő részéről ismételten verbális abúzust szenvedett Facebookon és burkolt fenyegetést.

Kovács Szabina amellett, hogy pedagógus, szakszervezeti tisztségviselő is, idén megyei küldöttnek jelölte a Pedagógusok Szakszervezete. A Hódpress-t arról tájékoztatta, hogy a közösségi médiában mérsékelten politizál, minden olyan ügyet támogat, amely az oktatás szabadságát, a demokráciát, a jogállamiságot elősegíti. Nem tagja és nem is volt korábbna egyetlen politikai pártnak sem.

2019-ben egy Facebook-posztért bíróságon beidézték, életébe először, meghurcolták tanúként, Miklós Anikó iskolaigazgató és Márki-Zay Péter perében. Az akkori tankerületvezető, Balázs József (azóta már lemondott posztjáról) részéről súlyos, emberi jogokat semmibe vevő abúzus ért, amikor berendelt és Facebook-bejegyzéseimről vallatott, aljas módon, visszaélve hatalmával – fogalmazott a pedagógus.

Elmondása szerint most újabb verbális abúzust érte a Facebookon és burkolt fenyegetés,

,,miszerint a magamfajta pedagógusok el lesznek bocsájtva a Státusztörvénynek hála, simán kirúghatnak majd, mert el merem mondani véleményemet. A Fidesz maffiapárt tehát kénye-kedve szerint bocsát el majd pedagógusokat a státusztörvény bevezetését követően. Ez a lényeg”

– jelentette ki.

Kovács Szabina gondolatait azzal zárta, emberként, tanárként, szakszervezeti tisztségviselőként mélyen felháborítja ez az aljas cinizmus, amivel a korlátlan hatalmat gyakorló Fidesz nyíltan visszaél – ezért fordult a sajtó nyilvánosságához.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!