Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter: Kémszoftverek telepítésekor nem akar rendkívüli közgyűlést a Fidesz

Hárman adták be a pályázatukat a jegyzői posztra, és rövidesen elkezdi a munkát a jogi iroda új vezetője is – mondta Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi televízió Időben című műsorában.

Néhány jó hírről számolt be a polgármester a műsorban. Többek között elmondta, hogy örülhetnek a kishomokiak, hiszen rövidesen átadják az új közösségi házat, és a szervízút világítása is elkészült. A városi majálison nagy sikert aratott az úgynevezett ládavasút, ezért ezt nem vitte el a tulajdonos vállalkozó, így a gyereknapon is kipróbálhatja mindenki. Hozzátette az új kempinget mintegy 800-an nézték meg, és mindenkinek nagyon tetszett a város új büszkesége.

Kevésbé örömteli dolgokról is szó esett a stúdióbeszélgetésen, ugyanis a városházáról felmondással elbocsátott egykori jegyző újabb és újabb vádakkal áll elő. Ezúttal olyan információkat osztott meg a nyilvánossággal, melyek szerint a polgármester felesége illegálisan fért hozzá a polgármesteri titkárság levelezőrendszeréhez. Márki-Zay Péter elmondta, felesége nem érhette el a városháza informatikai rendszerét, csak az ő levelezését látta, erről viszont ingyenes és titoktartást előíró szerződése volt. A Fidesz frakció mégis rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi.

Erre Márki-Zay Péter a következőket mondta: „Nagyon érdekes, hogy akkor nem tettek ilyen javaslatot, amikor ifjabb Rapcsák András feltörte a városháza informatikai rendszerét, és egy kémszoftvert igyekezett elhelyezni rajta, és ezért bírósági ítélettel is elmarasztalták. Akkor valamiért nem akart Benkő Zsolt rendkívüli közgyűlést.” A polgármester egyébként nagyon szívesen vitába száll politikai ellenfeleivel, hiszen adatkezelési ügyekben neki is lennének kérdései a fideszes képviselők felé. Példaként említette, hogy amikor Tatár Zoltán jogosulatlanul töltött le dokumentumokat a városháza levelező rendszeréről, a kormánypárti frakció nem akarta összehívni a közgyűlést. A legutóbbi testületi ülésen ellenben azzal vádolták meg a városvezetést, hogy az utóbbi években megkopott a vásárhelyi brand, és ezért senki sem akar itt dolgozni.

A legutóbbi vezetői pályázatok viszont másról árulkodnak. Hárman adták be például a jelentkezésüket a jegyzői állásra, és rövidesen megkezdi a munkát a jogi iroda új vezetője. A HVSZ vezetői állására pedig az ország különböző pontjairól 52-en jelentkeztek. Márki-Zay Péter szerint sokan költöznek ide a környékről, mert Vásárhely élhető város, és munkát is egyre inkább lehet találni itt.    

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!