Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A lakosságot tájékoztatták a helyzetről és tisztítószert osztottak a Szabadság téren

Lakossági fórumként hirdette a városháza az eseményt, majd végül a meghirdetett időpontban sajtótájékoztatót tartottak. A lakosok közül ugyanis a kezdés időpontjára egy érdeklődő jelent meg. Később, a tisztítószer osztására már többen összegyűltek.

Az eseményről szóló közvetítést itt nézhetik meg.

A város polgármestere, Márki-Zay Péter, a városüzemeltetési csoport vezetője, Farkas Andrea és a HVSZ Zrt ingatlankezelő részegység vezetője várták a lakosokat a Szabadságtéren, hogy tájékoztassák őket a patkányok körül kialakult helyzetről.

Elhangzott, hogy a hivatal háromhavonta irtja a rágcsálókat közterületen, ám ez nem elég, a lakosok a saját ingatlanjaikban, a közös képviselők a közös belterekben, az Alföldvíz pedig a vízrendszerben is el kell végezze ezeket a feladatokat, a rágcssálók túlnépesedése ellen. Most erre hívták fel az érintettek figyelmét. Az önkormányzati ingatlanok – amelyeket már nem sikerült eladnia az előző városvezetésnek – két lépcsőházban találhatóak, ott ha lakossági bejelentés érkezik, azonnal intézkednek. Legutóbb tavaly májusban tettek panaszt csótányirtásra, azt akkor el is végezték.

A közterületekre leszerződött rágcsálóirtó partnere a városnak, márciusban irtott legutóbb, de a múlt heti bejelentést követően az érintett területeken azonnali intézkedéseket tettek (terület lezárása, csapdák elhelyezése, irtószer kihelyezése).

Farkas Andrea csoportvezető elmondta, hogy minden tavasszal aktuális téma a patkányok felszínen való megjelenése, hiszen a hivatal a csatornákban köteles elsősorban irtani. Ezért a méregtől menekülő rágcsálók mindig megjelennek a felszínen, de napokon belül visszahúzódnak és a méreg hatására el is pusztulnak.

Márki-Zay Péter polgármester még elmondta, hogy nem a négylábú kártevőknek, hanem a kétlábú kártevőknek köszönhetően van gond, hiszen egy kártevőnek köszönhető, hogy nem kapott a város rezsitámogatást és az is, hogy az uszoda sem kapott egy fillért sem, ennek ellenére a város nem zárta azt be.

Berényi Károly alpolgármester és Gyutay Katalin képviselő tisztítószereket osztottak az esemény második felében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!