Nem jutott a négy közé a Kosársuli

A negyedik meccset rendezték péntek este az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében, aminek nagy kérdése az volt, hogy folytatódik-e a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Tiszaújváros párharca.

A vendéglátó tiszaújvárosiaknak győzniük kellett, hogy bejussanak a legjobb négy köze – ezt végül meg is tették, Vuk Pavlovic betegségekkel és sérültekkel tűzdelt csapata hiába küzdött az utolsó percig, alulmaradt, így az 5-8. helyért folytatja.

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 98-89 (25-21, 24-20, 23-18, 26-30)
NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 4. mérkőzés. Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok. Vezette: Sörlei, Sallai, Gergely

Tiszaújváros: Santiago 25, Kiss 22/12, Sándor 25/18, Kovács 7/3, Okoh 2
Cserék: Habel 11, Lakatos 5, Gaál 1, Asszú -, Czimer –
Vezetőedző: Lekli József

Kosársuli: Bősz 11/3, Varga Á. 22/3, Pinnyey 14/6, Kass -, Bálint 27/9
Cserék: Kelemen 15/9, Knyur -, Karsai -, Megyesi -, Kruzslicz –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Vuk Pavlovic: ,,Gratulálok a Tiszaújvárosnak, megérdemelten jutottak tovább a párharcból. Így, visszatekintve, a négy mérkőzésen nagyrészt ők domináltak, az ő akaratuk érvényesült. Voltak olyan periódusok, amikor mi tudtunk dominálni, és jól játszottunk; úgy érzem, a mai meccsen sem sok kellett ahhoz, hogy nyerjünk. Kellett volna egy kis szerencse, a Tiszaújvárosnak egy kicsit rosszabb dobóforma, de ez nem veszi el az ő érdemeiket, sok sikert kívánok nekik a legjobb négy között.”

Lekli József: ,,Hatalmas gratuláció a csapatomnak! Nem volt könnyű menet, mert rengeteg védekezésváltás volt a Hódmezőnél. Megvoltak az üres helyzeteink, csak néha ritmustalanul – ezt bizonyítja az, hogy negyven üres hárompontosunk volt, és nem dobtunk be ebből túl sokat. De ismét tudtunk kilencvennyolc pontot dobni, még egy kicsit a védekezésen kell javítani. Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a négybe, de innentől kezdve már készülünk a Budafok elleni rangadóra, és a cél a döntőbe jutás.”

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!