Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A tányér mélyére néztek a Cseresnyés diáknapján

Hátratett kézzel egy mély edényből csupán szájjal kellett kienni a szeletelt banán és a szeletelt uborkát a Cseresnyés kollégium tegnapi vidám diáknapján, mely angol teabárral foglalkozott. Persze ennél komolyabb feladatok is voltak a programban.

Nagy nevetés, hangos biztatás és a hátratett kézzel evők küzdelmének okos telefonos megörökítésé közepette zajlott a Cseresnyés kollégium tegnap esti angol teadélutánja talán leglátványosabb feladatmegoldása. De az öt csapat diák vetélkedett abban is, hogy ki tudja a leglassabban elégetni az óriás gyufaszálat, ahogy abban is, hogy ki tud a leggyorsabban messenger üzenetet küldeni. A feladatokat egyébként a kollégisták maguk állították össze.

 És persze a 8-10. osztályos diákok számra volt diavetítés és érdekességek az angol kultúrkörből.

A rendezvény célja a mindenkori kollégiumi közösség számára tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, alkotói, előadói készséget, szervezési, együttműködési és szakmai készségeket bemutató alkalmat teremteni és megvalósítani együtt, a diákokat szórakoztatva fejleszteni, közösségi létben összetartani.

Az angol kultúra egyébként Chaucer: Canterbury mesék című munkája bevezetőjének angol (majd) magyar nyelvű felolvasását, illetve a programsorozatban angol nyelvű filmek vetítését is jelentette.

– Régi hagyományuk van a diáknapoknak, hiszen az első még 1992-ben rendeztük meg, s most ezt a hagyományt elevenítjük fel – tudtuk meg Pataki Béla nevelőtanártól. Hozzátette: a nap első részében tréfás, fizikai és szellemi feladatokat oldottak meg a kollégisták, majd a másfél órást program zárásaként kezdődött az angol teabár (melyet először 1995-ben rendeztek meg), mely az angol hagyományokat próbálja bemutatni. – A tanulásból való kikapcsolódásként, lazításként rendeztük meg ezt a délután, s ebből is lehet tanulni, hiszen a vetélkedőn szövegértési feladatok is voltak és tartalmazott egy kis helytörténetet.

Tóth Éva szervező, nevelőtanár azt mondta: koronázásra készül a szigetország, így a teadélutánt az aktuális történésekhez is tudták alakítani. S kombinálták benne a zenét, filmeket és az újságokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!