Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sokba kerül a propagandamédiának a Márki-Zayné Vincze Felícia karaktergyilkolása

Számtalanszor beszámoltunk már arról, hogy a propagandamédia sorban veszítette el a sajtópereket, amiket Márki-Zayné Vincze Felícia indított ellenük, amikor azok rágalmazó, hazug tartalmakat tettek közé felületeiken.

Most a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állapította meg, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. a tulajdonában lévő ripost.hu internetes felületen megjelent cikkekben, jogellenes adatkezelés és érintetti jogok megsértése miatt, 10 millió forint adatvédelmi bírságot köteles megfizetni, valamint a személyes adatokat tartalmazó cikkeket törölnie kell felületeiről.

Nézzük, hogyan is működött ebben az esetben a kormánypárti propagandamédia.

2013. január 8.-án meghal egy két hónapos csecsemő. A szülők kiskorú sérelmére elkövetett emberölés vádjával állnak bíróság előtt. A vádirat szerint csecsemőkorú gyermekük azért halt meg, mert a szülők nem adatták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt a csecsemő rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. Az esetet a nyilvánosság végig követte, nem csak azért, mert egy csecsemő halála amúgy is nagy kattintás-számot hoz, hanem mert a szülők oltás- és orvosellenesek. A felelősségüket egy idő után a bíróság már külön tárgyalta.

Ebben a perben Márki-Zayné Vincze Felícia tanúként szerepelt, mert a csecsemő születésénél szülészként volt jelen.

-Ez nekem tényleg hivatás volt, rengeteget áldoztunk rá. Amikor megfogalmazódott bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, akkor Kanadában éltünk, éppen a hatodik gyermekemet vártam. Ott jártam szülésznőkhöz, akik alacsony kockázatú várandós nőket önállóan láthatnak el, várandós gondozást, szülészeti ellátást és utógondozást is. Akkor láttam, hogy ezt így is lehet, és mennyire más ez, és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy itthon is megérdemelnék a magyar nők, hogy kaphassanak ilyen ellátást. És most nem az otthonszülésről van szó, Kanadában a szülésznők kórházban is jelen lehetnek, ilyenkor a kórház csak a helyszínt biztosítja. Az én fiam is így született, ambuláns szülésként, bementünk, megszületett, néhány órával később hazamentünk és ott látogattak minket. Végül ott tanultam, mert itthon a szülész-képzésben nem az önálló ellátást tanítják. Itt a szülésznői munka egy asszisztensi munkává van visszaszorítva. Rengeteget tanultam, sok erőfeszítés, energia, áldozat volt.  Amikor hazajöttünk, lelkesen vetettem bele magam. – mondja Márki-Zayné Vincze Felícia, aki 10 évig lehetett szülésznő. A 10 év alatt több száz kismamát kísért végig a várandósságon és segítette a szülésüket vagy otthonukban, vagy a vásárhelyi születésházban.

2019.01.04-én pénteken Márki-Zayné Vincze Felícia tanúként részt vett az eljárásban. Ekkor szabadult el az a pokol, amit utólag karaktergyilkosságnak nevezünk. A teljes Fidesz-sajtó rászabadult az ügyre, abból a tényből, hogy tanúként elmondta, hogy ő nem adott be K-vitamint, de az ajánlásában ez szerepelt – sikerült eljutniuk addig, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége gyerekgyilkos. Járulékos szerepeket is osztottak neki, illetve férjének. Vádolták azzal, hogy fényevő, adócsaló, felelőtlen, szakmaiatlan. Ez minden Fidesz-médián végigsöpört, és mivel a tárgyalásokat 2-3 havonta tartják, újra és újra fel lehetett melegíteni a sztorit, újabb és újabb adalékokkal megtűzdelve. TV-ben, rádióban, napilapokban, portálok tucatjain söpör végig a kitalált történet. Hódmezővásárhelyen a helyi Fidesz minden postaládába bedobja szépen megszerkesztett szórólapokon a különböző portálok cikkeit.

A facebookon a Fideszes troll-oldalak aljasabbnál aljasabb mémekben csámcsognak a történteken.

Egyetlen újságíró sem keresi meg Márki-Zayné Vincze Felíciát.

Egyetlen cikk jelenik meg, amiben elmondhat pár mondatot, ám sem a kérdező, sem a cikkre érkező reakciók nem pártatlanok.

Egyetlen vásárhelyi Fideszes képviselő, aki hajdanában gyerekorvos volt megvédi a közösségi oldalon. Igaz, utána sokáig ezzel haknizik, minden lehetséges fórumon megemlíti nemes tettét.

Perek sokasága indul, mert a Fidesz-sajtó a hazugságokon kívül még a peres eljárás során készített hangfelvételeket is nyilvánosságra hozta, jogtalanul.

Hódmezővásárhelyen amúgy volt egy hallgatólagos megállapodás, ami a politikusok családtagjait illeti. Bár mindenféle pletykákat lehet hallani feleségverésekről, határon túli településen élő házasságon kívüli gyerekről és alkoholizmusról, a családtagok sokáig védve voltak, róluk nem beszélt nyilvánosan senki. Családi ügyeket – munkavégzést, gyereknevelési szokásokat családtagok esetében soha, senki nem tematizált nyilvánosan.

Aztán a 2019 előtti nyilvános térben, ami egyenlő volt a Fideszhez köthető portálokkal és rádióval, megszűnt ez a „gentlemen’s agreement” és elképesztő energiákat vetettek be Márki-Zayné lejáratásába.

Olyannyira, hogy közéleti szereplők is kész tényként közölték a hazugságokat.

Az egyetlen megmaradt/összevont helyi portálon jelenleg is megtalálható számos cikk a K-vitamin kapcsán a polgármester feleségéről, bár idén azért cikkeztek róla, mert önkéntesen – tehát nulla forintért – segíti férje munkáját, és erről szerződés született.

Márki-Zayné Vincze Felícia bezárta szülésznői a praxisát. A már bejelentkezett kismamákat végigkísérte, de azokat a hónapokat senkinek nem kívánja, mert hihetetlen stressz tudni, hogy a legapróbb hibára ugranának a hiénák. És nem csak a szülésznőt teszik tönkre, hibáztatják majd, hanem ez az egész visszahullhat a polgármester férjre, és arra, amit ő képvisel. Elképesztő lelki erő kell ilyen helyzetben jól végezni munkát, támogatni azokat, akik a háborítatlan szülést szeretnék megélni.- meséli a polgármester felesége.

A család egyik bevételi forrása kiesett. A gyerekek pedig megszokják, hogy nem csak az édesapjuk szerepel lejárató cikkekben napi szinten, hanem az édesanyjuk is.

2019. március 23-án Vásárhely lakosságának jórésze és Felícia kismamái egy közös sétával és demonstrálással állnak ki Felícia mellett. Jelképesen ekkor záródik be a születésház ajtaja. Örökre.

A tömeget, ha hergelik, hergelődik. Ezért történhet meg az, hogy egy étteremben, Felícia édesapja és három gyereke jelenlétében, ebéd közben odamegy hozzájuk valaki és Felícia arcába kiáltja: gyerekgyilkos!

Aztán szép lassan mindenki elfelejti. Mindenki, kivéve Felíciát. Aki több évvel a történtek után egy bírósági tárgyaláson önmagát is meglepi, mennyi érzelem szorítja el a torkát még mindig ebben a témában.

A polgármester felesége keresztény. A megbocsátás fogalma pedig különösen a katolikus vallásban különleges jelentőséggel bír. Kérdés az, hogy a névtelenül megírt cikkek sokasága kapcsán kinek kellene megbocsátani. „Ki az Origó, a Pesti Srácok, a TV2, a Ripost, a Promenád vagy a számtalan lakájmédia bármelyike, akik változtatás, kérdezés nélkül lehozták a hazugságoktól hemzsegő írásokat”- kérdezi Márki-Zayné. „Kinek kellene megbocsátani?”

Márki-Zayné Vincze Felícia számtalan sajtó-pert nyert meg, kártérítési összegeket ítéltek meg neki, egyetlen egyszer még helyreigazítást is lehozott a TV2 – igaz a honlapján, és nyilván rövid ideig.

Kommentekben még fel-feltűnik a vád, és bár többnyire egy vásárhelyi lakoshoz köthető az összes álprofil, a polgármester felesége jogi lépéseket szeretne tenni ezekben az ügyekben is.

A propaganda receptjét a náci Joseph Goebbels vitte tökélyre: végy 10% igazságot, 90% hazugságot és mondd, mondd, mondd. Az eddig kiszabott bírságok mértékéből is látszik, a receptet használja a fidesz-propaganda is.

Kérdés, hogy meddig tűri a lakosság a goebbelsi propagandát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!