Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hat ponttal maradt alul a hatalmasat küzdő Kosársuli

Az utóbbi évek egyik legnagyobb intenzitású meccsét hozta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Tiszaújváros harmadik találkozója az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében. Vuk Pavlovic együttese óriásit küzdött, a saját nevelésű fiatalok is remek teljesítményt nyújtottak, ám végül a vendégek nyertek, így egy győzelemre kerültek az elődöntőbe jutástól.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, két éve hunyt el ugyanis Elek András, a Kosársuli alapító-elnöke. Talán ő is elégedetten nyugtázta fentről a mai teljesítményt, hiszen vereséget szenvedett ugyan a csapat, ám óriásit küzdött, és a fiatalok kiváló játékkal jelezték, hogy maximálisan számítani lehet rájuk a jövőben is.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-95 (20-18, 24-27, 22-25, 23-25)
NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Földi, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 17, Pinnyey 9/3, Bálint 29/12, Balogh 7, Karsai –
Csere: Borbáth 13/6, Kass 9/3, Knyur 5/3, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Tiszaújváros: Santiago 35/9, Bán 7/6, Kiss 17/9, Kovács 3, Okoh
Csere: Habel -, Lakatos 5, Asszú 11/6, Gaál 3/3, Sándor 8/6, Orliczki
Vezetőedző: Lekli József

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Más felfogású és ritmusú mérkőzést játszottunk, mint az eddigiek, sokkal pontgazdagabb volt mindkét részről. Ők jöttek ki jobban belőle – 35 percen keresztül kibírtuk, hogy a mai napra két kulcsjátékosunk lebetegedett. Akik beszálltak helyettük, a többet játszó kulcsjátékosainkkal együtt mindent megtettek, de ez a mérkőzés most így sikerült. Nem adjuk fel, 2-1-re vezet a Tiszaújváros, van pár napunk készülni, javítani a játékunkon, kipihenni a fáradalmakat és mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, így esélyt adjunk magunknak az ötödik meccsre.”

Lekli József:Hatalmas gratuláció a csapatomnak. Nagyon nehéz és kiélezett mérkőzést játszottunk – amikor megérkeztünk, akkor realizálódott, hogy két kulcsjátékos hiányzik a hazai csapatból, és ahogy lenni szokott, ilyenkor megtáltosodnak azok az emberek, akik eddig nem, így történt ez például Bálint Erik extrájának köszönhetően. Nagyon örülök, hogy volt tartásunk és nem zuhantunk össze, mint az előző találkozón, végig fej-fej mellett mentünk az ellenfelünkkel és amikor kellett, meg tudtunk lépni, így be tudtuk húzni a mérkőzést. Pénteken jön a negyedik meccs, bízom benne, hogy hazai pályán lezárjuk a párharcot és bejutunk a legjobb négybe.”

A pénteki találkozó 18 órakor kezdődik Tiszaújvárosban – amennyiben a hazaiak nyernek, úgy továbbjutnak az elődöntőbe, vásárhelyi győzelem esetén viszont következik a mindent eldöntő ötödik meccs a Hódtói Sportcsarnokban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!