Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Angol teaházzá alakul a Cseresnyés Kollégium

A teabár, teaház rendezvényeknek régre visszanyúló hagyománya van a kollégiumban, idén, április 17-20. között az angol kultúrával ismerkednek.

A rendezvény célja a mindenkori kollégiumi közösség számára tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, alkotói, előadói készséget, szervezési, együttműködési és szakmai készségeket bemutató alkalmat teremteni és megvalósítani együtt, a diákokat szórakoztatva fejleszteni, közösségi létben összetartani – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Tóth Éva szervező, nevelőtanár.

A négynapos programsorozat a következőket tartalmazza: filmvetítés (hétfőn: Legenda, kedden: Holt költők társasága, csütörtökön: Római vakáció, Zene: Beatles és kortársaik), angol nyelvű irodalmi szemelvény felolvasása (G. Chaucer: Canterbury mesék), diavetítés és érdekességek az angol kultúrkörből.

A közreműködő diákok jellemzően 9. és 10. évfolyamosok. Számukra különösen aktuális a külvilág felé való nyitás, a világgal való ismerkedés, valamint a megmutatkozás igénye és bátorsága. Az angol nyelv és kultúra – amelynek vonzását naponta tapasztaljuk mindennapjainkban – kiváló lehetőség az ismerkedésre: filmekkel, irodalmi zarándoklattal, újságírással, teázással, vetítéssel, zenével és sporttal kínálják a témák skáláját a kora esti órában.

A kellemes délutáni teázásban a kollégium szakmát tanuló diákjai is segítenek ismereteikkel, gyakorlati tapasztalatukkal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!