Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A vásárhelyi tankerület nem adja ki, intézményeiben mennyi munkabeszüntetés volt a pedagógus sztrájk során

Közérdekű adatigényléssel fordult egy magánszemély a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központhoz, hogy megtudja, a tanévben mennyi munkabeszüntetés volt, de az állami szerv elutasította a tájékoztatást.

Többször is sztrájkoltak a pedagógusok az elmúlt időszakban, hogy felhívják a figyelmet a hazai oktatás problémáira. Értesüléseink szerint azoknak a tanároknak, akik részt vettek a demonstrációban, előzetesen jelezni kellett az intézményvezetőknek, hogy sztrájkolni fognak.

Ezzel kapcsolatban egy magánszemély kért volna adatokat a vásárhelyi tankerülettől. Arra kérte az állami fenntartót, adjon tájékoztatást arról, mennyi nap, munkanap, tanítási nap, óra, munkaóra, tanóra, foglalkozás volt, amikor munkáltatottja saját akaratából nem vette fel a munkát, távol maradt a munkából, a munkafelvételt megtagadta, a munkát beszüntette, és amelyeket a munkáltató tudomásul vett a 2022-2023. tanévben az adatigénylés teljesítéséig.

Válaszában az írta a tankerület, hogy az adatkérésben megjelölt adatkör tekintetében nem rendelkeznek olyan nyilvántartással, amely alapján intézményi bontásban az adatok megadhatóak, és ezek egyszerű művelettel sem állíthatók elő. Hozzátették – egy alkotmánybírósági határozatra hivatkozva -, hogy nem kötelesek adatgyűjtésre, illetve az általuk kezelt adatok összevetése útján új, minőségileg más adatsor előállítására, ezért az adatigénylést elutasítják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!