Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

MVP: halad a 117 km kerékpárút

Halad a 117 km kerékpárút projekt, ezen a héten újabb szerződéseket írt alá Márki-Zay Péter – tudósít a város gyorshírszolgálata.

A tervezett nyomvonal által érintett ingatlanok kisajátítást helyettesítő adásvételi szerződéseit írták alá a tulajdonba vevő Székkutas Községi Önkormányzattal és az érintett ingatlanok tulajdonosaival illetve haszonélvezőivel.

Az összesen 117 km hosszúságú fejlesztésből a leghosszabb szakasz 15,3 kilométeres lenne, és a vásárhelyi Kalmár Zsigmond utcánál véget érő önálló kerékpárúttól kiindulva Szikáncs településen keresztül Földeákig ér el. 9,5 kilométer hosszan épülne egy másik szakasz a keleti elkerülő úttól Erzsébetig. A 45-ös számú főút mellett a Barattyosig már megépült kerékpárút Ördöngősig folytatódik. A Rárósi út folytatásában, 6 kilométeres új szakasszal, Derekegyház és Szegvár is elérhető közelségbe kerülne a biciklivel közlekedők számára. A Tisza töltésén Mártélytól délre 11 km hosszúságban készül új út. 

A Hódmezővásárhely-Földeák, Hódmezővásárhely-Erzsébet és a Barattyos-Ördöngös szakaszon kétirányú 2×1 haladósávos kerékpárút épülne, míg a vegyesforgalmú utakat 4-5,5 m szélességben, az adottságok és a tervezett forgalom függvényében tervezték meg. 

Az összesen 13 vegyesforgalmú és a 3 db tisztán kerékpárút, az összesen 117 km kerékpárút megépítése a Modern Városok Projekt része.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!