Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tárkonyos raguleves készült a húsvéti vásárhelyi ételosztásra

De jutott mindenkinek sütemény, Márki-Zayné Vincze Felícia pedig húsvéti kalácsot is sütött erre az alkalomra. A húsvéti ételosztást ugrálóvár, arcfestés és kisállat simogatás tette családi ünneppé.

Különleges, ünnepi ételosztásnak bizonyult a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület mai, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ melletti almáskertben rendezett ételosztása, ugyanis a húsvét alkalmából a gyerekek bárányokat és nyuszikat simogathattak, arcfestésen, kézműves foglalkozáson vehettek részt és önfeledten ugrálhattak, csúszkálhattak a görögkeleti templom mellett működő óriás ugrálóváron.

Az étel most is százötven főre készült a helyszínen két nagy kondérban, s már az illatára összefutott az emberek szájában a nyál. Nem is csoda, hogy már jóval déli 12 óra előtt szép hosszú sorba álltak. Az ételt ezúttal is Márki-Zay Péter osztotta, kívánva mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket. Most is előbb azok kapták meg, akik helyben fogyasztották el, majd azok, akik azt haza akarták vinni. Mindkettőből most is bőven akadt.

– Előzőleg templomban voltam, onnan jöttem ide, hogy megkóstoljam az ebédet – árulta el Zöld Katalin. – Még forró, de ahogy óvatosan megízleltem éreztem, hogy nagyon finom. Szerintem, aki rászorult, az mindenki megjelent, s látom, hogy jó étvággyal esznek – tette hozzá.

Zöld Katalin (a képen jobbról) a templomból érkezett az ételosztásra

– Nagyon finom a kaja. Fél éve egyedül lakom otthon, apukám ugyanis meghalt és három napja nem ettem főtt ételt – mondta Vincze Zsolt. – Jövedelmem nincs, munkanélküli vagyok, így nagyon jól jött ez a lehetőség. Egyébként zsíros kenyeret, vajas kenyeret és sült hagymát eszegettem napok óta.

Az étkezők a tányérnyi étel mellé jócskán kaptak kenyeret s leültek az almáskertben elhelyezett asztalokhoz. Volt, aki azonban a környékbeli padokra telepedett le.

– Sokat éheztem és szenvedtem életemben, guberáltam az ennivalóért. Most naponta tízezer forint a jövedelmem, ugyanis bontok, azaz bontással foglalkozok, így étteremben is szoktam enni. A napi tízezer azonban nem sok, ugyanis a fele elmegy kajára és cigarettára. Tisztelem a polgármestert és mindenkit, aki az ételt biztosítja, ezzel is segítve a rászorulókat – mondta Kiss Ferenc.

Czeller Éva a főzőcsapat állandó tagja, aki most is ott volt a kondérok mellett: – Ünnepi ebédet próbáltunk készíteni ez alkalommal, így tárkonyos ragulevest főztünk, van benne comb, tarja, krumpli és vannak különféle zöldségek, minden, amit otthon is belefőznék – mondta. – Most is körülbelül százötven adag készült a két kondérban összesen. Két dolog miatt veszek részt ezeken az alkalmakon: imádok segíteni és imádok főzni. Meg rá is érek, akkor meg miért ne segítsek másokon? – tette hozzá.

Az ételosztáson résztvevők ezúttal is válogathattak ruhákat, sőt könyveket is, s szemlátomást mind jól fogyott.

– Kíváncsi voltam, már az első alkalommal, hogy van-e igény az ételosztásra, s úgy látszik, hogy igen. Alkalomról alkalomra egyre többen vannak, s talán már nem is szégyellik az emberek, ha eljönnek ebédelni, ahogy sokat tették most a hatodik alkalomkor – mondta Berényi Károly. Hozzátette, az első két alkalommal azt tapasztalták, hogy az ebédért érkezőt kicsit röstelkedtek, lehajtották a fejüket, de most már nem teszik. – Úgy tűnik, az ételosztásra folyamatos az igény, s mi ezt a kéthetenkénti programot folytatni szeretnénk. Egészen addig, míg az adományozók ezt lehetővé teszik. És van egy önkéntes csapatunk, mely az ételt megfőzi és kiosztja, s lebonyolítja az egész rendezvényt – tette hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!