Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Titokzatos csövek fekszenek a tram-train vágányai mentén

Üres csövek fekszenek a földben a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train vágányai mentén, a MÁV-nak a jelek szerint nem sürgős, hogy az ezekbe szánt optikai kábelek a helyükre kerüljenek. Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. lenne a javítás felelőse egy, a Szabad Európa birtokába jutott levél szerint.

A villamos-vasút építése során a tervek szerint a vágányok mentén korszerű száloptikás kommunikációs rendszert is telepítettek volna, csakhogy a Szabad Európa információi szerint ezt a munkát nem végezték el teljes mértékben. Igaz a földbe bekerültek a vezetékekhez szükséges csövek, de mivel időközben kiderült, hogy ezek minősége nem megfelelő, a száloptikát végül csak részlegesen húzták be.

A földben háromszor két pár cső fekszik, de ezekből csak egyben fut jelenleg kábel. Ezzel ugyan még lehetne távközlési tevékenységet folytatni (valószínűleg ez volt a cél a beruházás e részével), de ahhoz, hogy a MÁV megbizonyosodjon róla, a többi is alkalmas a kábelek elhelyezésére, egyszerűen bele kellene fújni ezeket a csövekbe, ez azonban máig nem történt meg.

A portál információi szerint még a dobra feltekert csövek anyaga a napfény hatására romlani kezdett. Ennek ellenére mégis ez került a földbe, ezek után pedig a MÁV csak úgy vette át a tram-traint, hogy a kivitelező fővállalkozó Swietelsky Vasúttechnika Kft. vállalta azok cseréjét 2021. október 31-ig a tram-train teljes szakaszán. Csakhogy ez nem történt meg azóta sem.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!