Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárosnaményben taroltak a Cseresnyés diákjai

Hétvégén a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium szervezésében a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium 16 kollégistája részt vett a AJKP-AJKSZP Kulturális Fesztiválon. Egy táncos trióval és két drámajátékkal készültek, valamint hat diák képzőművészeti alkotását vitték magukkal.

A kulturális fesztiválon már hagyomány, hogy nem osztanak ki helyezéseket, nem hirdetnek végeredményt, hanem a zsűri minden produkciót értékel pár mondatban, majd egy összegző kitüntető címet adományoz a produkció résztvevőinek – tudtuk meg Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettestől.

Burlui Dániel a legjobb képregényíró, Forrai Norbert a legjobb grafikus, Fülöp Tamás a legjobb fotós, Molnár Natália a legjobb festő, Nagy Korinna Evelin a legjobb grafikus, Pávai Petra a legjobb fotós kitüntető címet kapta a zsűritől.

Seben Dóra mindkét előadásban részt vett és igazán boldoggá tette, hogy egy gyermekkori álma válhatott valóra, hiszen buszsofőr lehetett. Vaskó Vanda legnagyobb boldogsága a hétvégével kapcsolatban az, hogy dobogós közönségdíjas lett a táncuk. Az elmúlt három hónapban naponta készültek erre a produkcióra. Elmondása szerint, amikor társaival együtt felléptek a színpadra, az adrenalin szintük az egekbe szállt, ami még több szenvedélyt vitt a tánclépések közé. Vanda második alkalommal lépett fel a fesztivál világot jelentő deszkáira, ahol – úgy érzi –, sikerült minden tehetségüket kitáncolni magukból.

Csorba Ronald szerint nagyon sok tehetséges fiatal mutatkozott be a fesztiválon, akikkel jó volt megismerkedni, beszélgetni. Ötletes programokat találtak ki a szervezők a diákok számára, melyek közül az egyik legjobb a vasárnapi fürdőzés volt. A többi szabadidős programot is igazán nagyon élvezték: voltak vadászati kiállításon, majd tojásokat kerestek egy szép parkban és elsétáltak a Kraszna partjára is.

Szakács Károly kiemelte: örült annak, hogy régi ismerősökkel találkozhatott, akikkel a több éves kulturális fesztiváli élmény kapcsolja össze. Új barátságok is köttettek, akikkel szeretnének majd a jövőben is találkozni. Rostás Márk azt hangsúlyozta, hogy nagyon kedvesen fogadták őket a vásárosnaményi kollégiumban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!