Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sajátos nevelésű igényű diákok versenyeztek az Aranyossyban

A megye tanulásban akadályozott tanulói vettek részt az Országos Komplex Tanulmányi versenyen az Aranyossy iskolában. A 6. és 7. osztályos diákok azontúl, hogy több tantárgyban is számot adtak lexikális tudásukról, együttműködési készségüket is próbára tehették. Bár a digitális kultúrában az egyéni teljesítményt nézte a zsűri, fontos volt a diákok összeredménye is. Csapatban az öt intézményből a házigazdák lettek a legjobbak.

Minden állomásnál más-más tematika szerint berendezett terem várta a komplex tanulmányi verseny csapatait csütörtökön az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskolában. Történelemből a fiataloknak a március 15-i események helyszíneit is sorba kellett tenniük. A helyiek mellett Szentesről, Szegedről, Csongrádról és Makóról érkeztek tanulásban akadályozott 6., 7. osztályos diákok a megmérettetés megyei fordulójára.

,,A fő témakörök azok a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódnak. Petőfi életrajza, a János Vitéz magyar irodalomból, az 1848/49-es események történelemből, földrajzból pedig Magyarország és a hungarikumok. Aztán van még emellett digitális kultúra, ahol egyéni versenyzés fog folyni külön 6., 7. évfolyamon. Van technika és életvitel tantárgy és még van természetismeret is”

– mondta el a Vásárhelyi Televíziónak Csordás-Makó Ildikó, az iskola igazgatója.

Az oktatási hivatal még a tanév elején elküldte a verseny témaköreit a sajátos nevelési igényű fiatalokkal foglalkozó intézményeknek. Így a felkészítés célirányosan, plusz tehetséggondozó órák igénybevételével valósulhatott meg.

,,Leterheltek eleve az iskolában, nagyon sok órájuk van. Sok esetben van hat és hét órájuk és emellett ez egy külön program számukra, hogy külön készülnek a hatodikosok, külön készülnek a hetedikesek. Majd ahogy haladunk előre a félév felé, onnantól közösen készítjük őket és csapatmunkában gyakoroltatjuk a felkészülést, hogy minél jobban szerepelhessenek”

– fogalmazott a VTV-nek Laskai Nóra, az Aranyossy gyógypedagógusa.

A digitális kultúrában a 6. évfolyamon az Aranyossys Szabó Áron mozgott a legotthonosabban, a hetedikeseknél az első a szegedi Fleckenstein Kevin lett. Kissné Hatvani Erika, a zsűri elnöke a csapatok mezőnyében a házigazda iskolát találta a legeredményesebbnek, így ők biztosan továbbjutottak a verseny országos döntőjébe.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!