A Fool Moonnal ünnepli születésnapját a vásárhelyi Rotary Club

Újjáalakulásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Hódmezővásárhelyi Rotary Club. Ebből az alkalomból a jótékonysági szervezet képzőművészeti kiállítással és nagyszabású koncerttel szeretne kedveskedni a vásárhelyieknek. A többszörös nemzetközi díjnyertes Fool Moon acapella együttes ünnepi műsorának a zsinagóga lesz a helyszíne.

Az 1900-as évek elején létrejött Rotary Clubot a múlt század közepén feloszlatták, újjáalakulására a rendszerváltozás után kerülhetett sor. A jótékonysági munkájáról ismert szervezet azóta is ott segít, ahol tud Hódmezővásárhelyen. A tagság a huszonötödik évfordulót nagyszabású programsorozattal szeretné megünnepelni, együtt a támogatókkal és a szimpatizánsokkal. A rendezvény egyik kiemelt helyszíne a zsinagóga lesz.

,,Ez 2023. május 13-án, szombaton délután lesz. A charter ünnepség 14 órakor kezdődik egy vásárhelyi képzőművészeti kiállítás megnyitóval a Hotel Ginkgo aulájában, utána kerül sor az ünnepi ülésre. Ennek viszont az eredeti helyszíne, a polgármesteri hivatal díszterme ad otthont és 19 órától itt, a zsinagógában A Fool Moon együttes koncertjére várunk minden érdeklődőt”

– árulta el a Vásárhelyi Televíziónak Kissné Urgyán Mária, a Hódmezővásárhelyi Rotary Club soros elnöke.

A 2001-ben a szomszédban, Szegeden megalakult Fool Moon az acapella műfaj egyik jól ismert művelője Magyarországon. Az öt tagú együttes ma már 7 nagylemezzel és 13 nemzetközi és hazai díjjal büszkélkedhet. Mivel az énekesek a környezetükben működő társszervezet munkáját jól ismerik, ezért nagy öröm számukra, hogy aktív részesei lehetnek a vásárhelyiek ünnepi programsorozatának. Koncertjük igazi zenei csemegének ígérkezik.

,,Óriási megtiszteltetés, hogy minket, a Fool Moon-t kérték fel, egy acapella együttest, a mi repertoárunkat ismerve. Ebből válogatunk, természetesen bizonyos megfontolásokkal, akusztikai gondolatokkal a helyszínhez igazítva. De igazából azt gondolom, hogy a választás fő vezérelve az az, hogy a hódmezővásárhelyi közönség is betekintést, egy áttekintést kapjon arról, hogy kik vagyunk mi”

– fogalmazott a VTV-nek Wodala Barnabás, az együttes énekese.

A jegyek árusítása hamarosan elkezdődik. Az ebből származó bevétel is jótékonysági célt szolgálna, hangsúlyozta a helyi szervezet soros elnöke, aki hozzátette: eddig évente a club 5 diáknak tudott biztosítani 100 ezer forint értékű szabadfelhasználású ösztöndíjat. A befolyt összegből ezt a létszámot most szeretné megduplázni a Rotary.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!