Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Olyan múzeum élére keres főigazgatót Lázár minisztériuma, amelynek kiállítótere sincs még

A Népszava arról ír, hogy a szaktárca szerint a közlekedési gyűjteménynek jobb helye lehetne vidéken, mint Budapesten.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatot hirdetett a jelenleg éppen kiállítótér nélküli Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjára. A pályázati kiírás szerint a megbízás 5 évre szól, az új múzeumigazgató főnöke Lázár János építési és közlekedési miniszter lesz. A feladatok között első helyen szerepel az új épület megvalósításának levezénylése, valamint további beruházások előkészítése, csak ezután következik a a múzeum gyűjteményi, tudományos, felsőoktatási, kiállítási és egyéb munkájának irányítása, ellenőrzése, amelynek során együtt kell működnie a fenntartóval.

A pályázat meglehetősen általános feltételeket szab. A jelentkezőnek szakirányú, jogász, vagy közgazdász mesterdiplomával és B2-es igazolt nyelvtudással kell rendelkeznie, de elvárják a szakmai és vezetői gyakorlatot is. A pályázatok elbírálásánál előnyt élvez, aki korábban már részt vett kulturális nagyberuházás előkészítésében, dolgozott költségvetési szervnél vagy kulturális intézmény vezetőjeként. Nem sok időt adnak a meditálásra, hiszen a jelentkezésre kevesebb, mint egy hónapos határidőt szabtak, míg a munkakört június végétől kellene betölteni.

A lap emlékeztetett: a Közlekedési Múzeum városligeti épületét azzal zárták be 2015-ben, hogy az évtized végére egy teljesen új, korszerű intézmény nyílik majd a helyén. Az épületet ledózerolták, de az Orbán-kormány 2017-ben úgy döntött, hogy inkább a MÁV Kőbányai úti egykori ipartelepén húznak fel új épületet. A tervpályázat eredményesen zárult és milliárdokba került az eddigi műszaki előkészítés, csakhogy a Lázár János vezette minisztérium alig kebelezte be a közlekedési ágazat irányítását, máris pedzegetni kezdte, hogy a közlekedési gyűjteménynek jobb helye lehetne vidéken, például Nyíregyházán vagy Debrecenben.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!