Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem lett meg a többség, a makói testület nem tudta átadni az egyházaknak a kért iskolákat

Mint az ismert, a kormány egy törvénymódosítással lehetővé tette, hogy azok az egyházi iskolák, melyek önkormányzati tulajdonú ingatlanokban működnek, megigényelhetik ezeket az épületeket. Erről szavaztak a mai testületi ülésen Makón, azonban fideszes képviselők távolmaradása miatt nem lett meg a többség.

A szerdai ülésre három fideszes képviselő (Botlik Anita, Kovács Sándor, Székely Ildikó) nem jött el, így a többiek hiába szavazták meg, szám szerint hatan, a három ellenzéki képviselő nem támogatta az ingyenes átadást, így nem lett meg a minősített többség a 12 fős testületben. A döntés a Kálvin iskolát, a Zrínyi utcai óvodát, a Návay Lajos téri katolikus iskolát, a Tulipán utcai óvodát és a Vásárhelyi utcai tornatermet érintette volna.

Ha ez nem lett volna elég, újabb két fideszes képviselővel lettek kevesebben, ugyanis Varga Ferenc alpolgármester és Csermák Szilvia képviselő ott hagyta az üléstermet. Mucsi Tamás (DK) is úgy döntött, hogy elmegy, így már a minimális létszám sem lett meg, amivel határozatképesek maradtak volna.

Az ülést bezárta a polgármester és holnap reggel 8-ra rendkívülit hirdettek meg az elmaradt napirendi pontokkal és a ma el nem fogadott iskolaépületek átadását is újra beviszik.

Mint arról beszámoltunk, az oktatási célú épületek átadása Hódmezővásárhelyen 2 milliárd forint vagyonveszteséggel járna az önkormányzatnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!